fbpx

Zoran Milanović: U BiH ne može doći do oružanog sukoba, Dodikove izjave o otcjepljenju su politička retorika

by | ožu 8, 2022 | 0 comments

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović obišao je izložbu “Žene i tehnika-izložba rodno inkluzivne tematike” u prigodi obilježavanja Međunarodnog dana žena u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu.

– NATO u Gruziji? Tome ću se suprotstaviti – poručio je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović nakon što je obišao izložbu “Žene i tehnika-izložba rodno inkluzivne tematike” u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena.

Suprotstavit će se NATO-u u Gruziji

Doduše, rekao je da o NATO-u u Gruziji ništa ne zna, ali ponovio je da će se tome suprotstaviti. Komentarisao je i situaciju u BiH i kazao da BiH nije Rusija:

– Pojačana je prisutnost snaga zbog ovoga rata, ali smatram da nema načina da sve to skupa eskalira u oružani sukob u susjednoj državi. To nije Rusija, Evropska unija (EU) time pokazuje nekakvu svoju snagu, pere savjest zbog onoga što se događa u Ukrajini. Ukrajina i Rusija su jedno, a ovo ovdje je nešto sasvim drugo, srećom mirnije i benignije. Što se tiče NATO-a u Gruziji, tome ću se suprostaviti, to ne dolazi u obzir – ponovio je i dodao: Možda sam krivo rekao da EU pere savjest. EU je napravila sve što je mogla, dalje nije išlo.

Sankcije Dodiku

Upitan oko BiH i Milorada Dodika kazao je da Evropski parlament (EP) ne uvodi nikakve sankcije:

– Zna se kako se uvode, a koje je zakonodavno tijelo. Ne volim hajke, predvode ih kukavice, oni koji, kada zagusti, se sakriju u prvu rupu. Milorad Dodik je predstavnik srpskog naroda, on tamo živi i tamo će ostati. On je sagovornik kojeg poznajemo, strahujemo od onih koje ne poznajemo, a koji su dovedeni za ruku. Kao Milorad prije 20 godina. Nekima je on čudovište, a meni je sagovornik. Ja mu neću uvoditi sankcije.

Na novinarski podsjetnik da Dodik ima ideje o otcjepljenju Republike Srpske, Milanović je odgovorio:

– Čujte, imam i ja blesavih ideja, kao i vi. Jedno su ideje, jedno je politička retorika, a drugo ono što je stvarno realno i što se stvarno želi postići onime što se govori. Dok nema nasilja, a nema ga, to je za mene sagovornik. Čak i Vučić je sagovornik u ovakvoj situaciji kada trebaju odlučiti gdje. Podržavaju Rusiju, u redu, srpska posla.

mi

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO