fbpx

DOSAD NAPLATIO 20.000 KM ZA NERAD: SDA vijećnik Sinanudin Smriko na bolovanju dvije godine, putuje, uredno prima plaću

by | svi 30, 2022 | 0 comments

Bivši vijećnik SDA u Gradskom vijeću Zenica Sinanudin Smriko jedan je od 12 onih koji su oštetili Budžet Grada jer su tužili Grad Zenicu da im se isplate vijećničke naknade i paušali za period kada se nisu održavale sjednice zbog pandemije koronavirusa.

Zbog ovog sramnog poteza vijećnika, građani Zenice oštro su ih osudili te im čak poručili da preko 60.000 KM, za koliko su oštetili Budžet Graada Zenica, potroše u apoteci.

Međutim, da je Smriki draga nezarađena para govori i podatak da je već dvije godine na bolovanju, za koje vrijeme uredno dobiva plaću od JP “Vodovod i kanalizacije” Zenica gdje je uposlen.

I dok mu dvije godine komisija produžava bolovanje, čiji su članovi upravo kadrovi stranke kojoj pripada, a sve zbog povrede koljena, Smriko istovremeno na svom Facebook profilu objavljuje fotografije i dokazuje suprotno da je nikad zdraviji i sposobniji.

Iako je na bolovanju, uživa u bazenu

Da se radi o povredi koljena koja se očigledno lažira, ali se prima plaća, govore fotografije na kojima Smriko sjedi, kleči, klanja, čuči, što, dakle, najbolje demantuje navode komisije da se Smriko nesposoban za rad.

Evidentan “problem” sa koljenom

Na ovaj način, lažirajući bolovanje skoro dvije godine, Smriko je dosad dobio 20.000 KM i tako ošteti zeničko preduzeće. Tuđa, laka, nezarađena para očigledno je nešto što je u krvi kadrovima SDA, zbog čega onda ne treba čuditi da je Smriko jedan od onih koji su tužili Grad Zenicu i tražili novac za sjednice koje se nisu održavale u vrijeme korone kada to isto dvije godine radi preduzeću u kojem bi trebao raditi, ali ne radi.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO