fbpx

O ideji

Portal “Dnevni red” je nezavisni, istraživački i analitički internet-medij, koji će se baviti isključivo političkim dešavanjima. To, zapravo, znači svim dešavanjima s obzirom na to da su danas, nažalost, sve institucije, ustanove, preduzeća, pa čak i policijske i pravosudne institucije pod patronatom politike.

Na dnevnom redu će svakodnevno biti brojni političari, njihovi politički potezi, izjave, obećanja…, ali i sve druge osobe koje su na rukovodećim pozicijama koje su im omogućile upravo političke opcije kojima pripadaju, javno ili tajno.

Osim političkih dešavanja u Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu, što će biti naš primarni target, na dnevnom redu bit će i političari iz Bosne i Hercegovine, regije i svijeta.

Sve što želite znati o političkim dešavanjima na jednom mjestu! Pohvale i kritike bez povlaštenih! Apsolutno politički nezavisni, na dnevni red dolaze svi…

Da smo portal koji je već postao “prijetnja” jer ćemo pisati istinu isključivo sa činjenicama i nećemo oprezati kritizirati ili pohvaliti bilo koju političku stranku, govore i nervozni urednici pokušaja SDA portala koji su nas još u dane vikenda prozvali na propalim pokušajima od internet medija. Očekujemo da to nastave i putem lažnih Facebook stranica, dok im se grafike za takvo nešto pripremaju u Babinoj rijeci.

Međutim, svojim pisanjima u narednim danima najbolje ćemo demantirati da smo apsolutno nezavisni, kao i to ko uređuje portal “Dnevni red” koji će postati “noćna mora” političarima koji su u politiku ušli zarad lične koristi, a prodali su interese građana.

Posebno želimo istaći kako smo omogućili komentare nakon svakog teksta na našem portalu, uzimajući u obzir činjenicu da živimo u vremenu cenzure i kada se glas “običnog” građanina pokušava ugušiti. Nakon svakog teksta objavljenog na “Dnevnom redu” možete ostaviti svoj komentar, mišljenje o tekstu ili temi, političaru o kojem pišemo, a vaš komentar će biti javan svim čitateljima.

Ostanite uz “Dnevni red”, pratite nas jer možda ste danas baš Vi na dnevnom redu…

[email protected]