fbpx

Pravila korištenja

Korištenjem bilo kojeg djela portala Dnevnired.com i svih njegovih dijelova, automatski prihvatate sva aktuelna pravila korištenja.

Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem portala Dnevnired.com ili bilo kojeg njegovog djela, u svakom trenutku upoznati sa trenutnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti.

Niti jedan dio portala Dnevnired.com ne smije se koristiti u nezakonite svrhe, kao ni za njihovo promoviranje.

Portal Dnevnired.com

Dnevnired.com posjetiocima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja portala Dnevnired.com. Svi posjetioci imaju pravo besplatno koristiti sadržaje portala Dnevnired.com, ukoliko ne krše pravila korištenja.

Portal Dnevnired.com sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetilaca i linkova na vanjske stranice.

Portal Dnevnired.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala Dnevnired.com koristite na vlastitu odgovornost te se Dnevnired.com ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Pristup portalu Dnevnired.com i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama svih uzrasta.

Autorska prava

Portal Dnevnired.com polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audiomaterijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela sadžaja portala smatra se kršenjem autorskih prava portala Dnevnired.com i podložno je tužbi.

Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (Dnevnired, partneri, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Nije dozvoljeno umnožavanje, reproduciranje, javno prikazivanje ili distribuiranje sadržaja ili bilo kojeg dijela sadržaja sa portala Dnevnired.com, bez prethodnog odobrenja ili saglasnosti portala Dnevnired.com.

Intelektualna svojina, uključujući sve zaštićene znakove, logo znakove, tekstove, podatke, fotografije i/ili grafizme, kao i cjelokupan sadržaj dostupan na portalu je u isključivom vlasništvu portala Dnevnired.com.

Ukoliko smatrate da portal Dnevnired.com povrijedio vaša autorska prava, slučaj će biti razmotren, a sporni sadržaji bit će uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Linkovi na vanjske stranice

Dnevnired.com sadrži linkove na web-stranice izvan vlastitog portala.

Dnevnired.com linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

Vanjski saradnici

Dnevnired.com štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri. Dnevnired.com se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korištenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Dnevnired.com može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korištenja portala ili podatke unesene u eventualnom postupku registracije. Ove podatke Dnevnired.com koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. Na osnovu tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom.

Dnevnired.com obavezuje se da prikupljene privatne podatke neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati, niti distribuirati, osim demografskih podataka za grupu korisnika bez odavanja privatnih podataka. Dnevnired.com se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala Dnevnired.com ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Slanje fotografija i informacija

Portal Dnevnired.com omogućava posjetiocima da pošalju svoje fotografije i informacije. To ne znači da se objavljuju sve fotografije i sadržaj koje posjetioci pošalju već samo one koje redakcija odabere.

Dnevnired.com ima pravo neobjavljivanja fotografija i sadržaja bez bilo kakvog dodatnog objašnjenja razloga neobjavljivanja. Autori čije fotografije i sadržaj bude objavljen bit će potpisani onako kako su naznačili u poruci, ali neće biti obaviješteni o postavljanju.

Zbog nemogućnosti provjere autentičnosti autora fotografije i sadržaja, portal Dnevnired.com ni njegov izdavač ne može odgovarati za vjerodostojnost autora fotografija i sadržaja, kao ni zbog eventualnog bilo kakvog kršenja autorskih prava na fotografije i sadržaj. Sva odgovornost pripada isključivo autorima ili onima koji su poslali fotografije ili informacije. Dnevnired.com fotografije i informacije objavljuje sa dobrom namjerom i sa pretpostavkom da su oni koji šalju i stvarni autori.

Dnevnired.com ne postaje vlasnik objavljenih fotografija i sadržaja, ali zadržava pravo korištenja fotografija i informacija u svojim ostalim izdanjima.

YouTube i ostali videoservisi

Dnevnired.com objavljuje videosadržaja koji su locirani na serverima YouTube.com i serverima ostalih videoservisa.

Videosadržaji postavljeni su po automatizmu YouTube softwarea na koji Dnevnired.com nema niti može imati utjecaja. Time Dnevnired.com nije odgovoran za sadržaje ovih videosadržaja.

Komentari ispod tekstova

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Dnevnired.com. Redakcija zadržava pravo da obriše komentare koji sadrže uvrede, pogrdne riječi ili vrijeđanje na vjerskoj, rasnoj, nacionalnoj ili bilo kojoj osnovi. Strogo je zabranjeno širenje mržnje.

Politika kolačića

Mi i naši partneri stavljamo kolačiće, pristupamo općim i neosjetljivim podacima s vašeg uređaja te ih upotrebljavamo kako bismo poboljšali naše proizvode i prilagodili oglase i druge sadržaje na ovoj web-stranici. Možete prihvatiti sve ili dio tih postupaka.