fbpx

Prijedlog za novu premijerku Zeničko-dobojskog kantona je Amra Mehmedić

by | stu 14, 2022 | 0 comments

Bosanskohercegovačka inicijativa Kasumović Fuad za novog mandatara Vlade ZDK predložit će Amru Mehmedić, što će biti prvi put da na čelu vlade sjedi žena.

Ovu informaciju potvrdio nam je potpredsjednik BHI-KF Kenan Uzunović uz obrazloženje da je “Šestorka” saglasna s ovim prijedlogom. Fuad Kasumović je na konferenciji za medije, kada je ozvaničena koalicija “Šestorke”, kazao da se spominju određena imena za mandatara, a na pitanje novinara Klix.ba da li je u opciji i Amra Mehmedić kazao da je sve moguće.

Amra Mehmedić je trenutno zaposlena u Gradskoj upravi Zenica na poslovima pomoćnice gradonačelnika za privredu, gradsku imovinu i upravljanje razvojem.

Studij ekonomije i finansija završila je u Americi gdje je i magistrirala, a uspješna je i košarkašica, trenerica, a 2019. godine primljena je u Košarkašku kuću slavnih američkog Univerziteta “St. Joseph”.

Mehmedić je i ranije bila kandidat za mandatara Vlade ispred Nezavisnog bloka kada je u njemu bio Fuad Kasumović i to nakon izbora 2018. godine, kada su SDP, Nezavisni blok, DF, SBB, A-SDA, Naša stranka, Stranka za BiH i NB bili na korak do formiranja vlasti.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO