fbpx

Ministar Isak: Bio sam izložen medijskom linču, dokazao sam da je dovoljno mladim i obrazovanim dopustiti da pokažu šta mogu

by | svi 30, 2022 | 0 comments

Arnel Isak

Svečanom izbornom skupštinom održanom u subotu navečer zvanično smo osnovali Gradsku organizaciju Narodnog evropskog saveza u Zenici, kao još jedan korak ka našoj borbi za bolju Bosnu i Hercegovinu.
Zahvaljujući povjerenju članstva, odnosno 95 delegata koji su prisustvovali izbornom dijelu skupštine, pred više od hiljadu gostiju i zvanica, ukazana mi je čast da postanem prvi predsjednik Gradskog odbora NES-a BiH Zenica. Moja želja je da časnom borbom, radom, trudom i zalaganjem opravdam ukazano povjerenje.

Na početku mog mandata na mjestu ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi ZDK-a bio sam izložen medijskom linču i nepravednom etiketiranju. Uprkos svemu, ništa od tog nije nas moglo zaustaviti u našim nastojanjima da revitaliziramo Zeničko-dobojski kanton i da se upustimo u borbu sa svim problemima koji su stavljeni pred nas. Sve uspjehe postignute na kantonalnom nivou nastojat ću prenjeti i na nivo grada Zenice, gdje su hitne i konkretne promjene potrebnije nego ikada.

Svojim primjerom dokazao sam kako je dovoljno mladim i obrazovanim ljudima dopustiti da pokažu šta sve mogu i za šta su sve sposobni i rezultat je zagarantovan. Sada ćemo to činiti još jače, organizovanije i agilnije, kako bismo našoj Zenici vratili ponos i slavu kakvu zaslužuje.

Sada, uz ovakvu stabilnu organizaciju i pored svih otpora, medijskog linča i napada koje doživljavam, moja motivacija i želja za uspjehom neprekidno rastu. Mnogo projekata je iza nas, još više je ispred i nećemo odustati dok ne ispunimo sve ciljeve. Mi ne dajemo samo puka obećanja, za nas su obećanja obaveza i povjerena dužnost koju svaki dan pretvaramo u djela a tim putem ćemo ići i u budućnosti. Došlo je vrijeme kada počinje borba da mlade i pametne ljude zadržimo u BiH i izgradimo državu kakvu zaslužujemo.

Zajedno do promjena i pobjede!

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO