fbpx

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

Zeničani osudili vijećnike: Haram vam svaka marka, dabogda sve u apoteci potrošili, monstrumi gladni!

by | svi 29, 2022 | 0 comments

Brojni građani Zenice ogorčeni su činjenicom da su nekadašnji vijećnici u prošlom sazivu Gradskog vijeća Zenica tužili Grad Zenicu da im isplati vijećničke paušale i naknade za period kada se sjednice zbog pandemije koronavirusa nisu ni održavale, piše 072info.

Podsjetimo, Općinski sud u Zenici donio je presudu u korist 12 vijećnika koji su tužili Grad Zenicu da im isplati vijećničke paušale i naknade za period kada se, zbog pandemije koronavirusa, nisu održavale sjednice. 

Da su bili u službi vlastitih interesa, a ne građana koji su ih birali govori i ovaj jadni potez – podizanje tužbe, ocijenio je jučer u svojoj reakciji gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović. 

-Žalosno je da su se u pandemiji koronavirusa svi borili da pomognu građanima, a zenički vijećnici odlučili su to, očigledno, dobro unovčiti. Sudskim putem odlučili su naplatiti nešto što nisu radili, a što najbolje govori o moralu onih koji se kunu da se bore za državu i građane. Da iza svega stoji SDA i njeni sateliti govori i simptomatični podatak da je advokat vijećnika bio Mahir Hinović, čija je supruga Adisa Kokić Hinović zastupnica SDA u Parlamentu FBiH. Osim toga, ovaj advokat ranije je zastupao Institut za sigurnost i zdravlje hrane Zenica, odnosno kako volim kazati Institut za islužene kadrove SDA.

Poštovani sugrađani, dobro zapamtite ova imena i ove stranke. Vijećnici Diana Bešić (A-SDA/NES), Jasmin Hodžić (SBB), Fuad Lužić (SDA), Mensud Keleštura (A-SDA/NES), Zlatan Hadžić (SBB), Sinanudin Smriko (SDA), Ekrem Ćosić (SDA), Kenan Fetahagić, Đenan Dedić, Hamid Kovačević (SDA), Hamza Alić (SDA) i Senad Bašić (SDA) zasigurno nemaju ni stida ni srama jer su od svojih sugrađana koji su nekada glasali za njih praktično oteli preko 60.000 KM – napisao je, između ostalog, zenički gradonačelnik.

Međutim, oštre su kritike građana na 12 navedenih vijećnika, posebno jer nisu zaboravili da su upravo ovi vijećnici tada bojkotovali održavanje sjednica iako su zdravstvene ustanove bile bez rukovodstva dok se svijet borio sa pandemijom. Sada svoje ležanje kući žele naplatiti. 

-Niko od navedenih vijećnika nije ništa dobro uradio za grad, ni za građane. Brzo će oktobar! Znamo šta nam je činiti. 

-Fudo je jedini koji se suprotstavio mafiji, a ta mafija je pustila žile na sve strane evo jednog dokaza još, al nema veze Fudi svaka čast riješit će se i oni ubrzo samo je sad do nas naroda koga ćemo birat i oćemol više mafiju izbacit Fudo naprijed samo.

-Ne komentarišem često, ali ovo moram. Haram im bio svaka marka koju su dobili na takav način. I kad padnu na sedždu nek zamole Milostivog za oprost, jer znaju oni da je to haram zarada.

-Znaju li ovi iz SDA koji sebe deklarišu velikim muslimanima da novac koji nisi zaradio spada u haram, pa eto hranite svoju djecu haramom.

-Šta reći na ovo, želim im da sav novac potroše u apotekama i privatnim klinikama. Monstrumi, gladni, samo su neki od komentara na društvenim mrežama građana koji osuđuju ovaj potez vijećnika jer su na ovaj način oštetiti budžet Grada za preko 60.000 KM. 

Zenički gradonačelnik Kasumović poručio je građanima kako se nada da su se još jednom uvjerili da partije iz kojih dolazi 12 vijećnika zapravo rade isključivo zarad vlastitih interesa.

-Uvjeren sam kako su sugrađani još jednom vidjeli da su ih stranke iz kojih dolaze naprijed navedeni vijećnici, ohrabreni njihovim partijama, odavno izdali zarad ličnih interesa, zbog čega sam nikada uvjereniji da će oktobar donijeti promjene od kantonalnog do državnog nivoa. Dragi moji sugrađani, ovim novcem koji nisu zaradili i koji su od vas oteli očigledno će finasirati svoje kampanje za predstojeće izbore, nadajući se da će im njihove ublehe i lažna obećanja još jednom proći. Ovih 12 vijećnika pokazalo je svoje pravo lice s obzirom na to kako su najprije četiri godine opstruirali sve dobro za Grad, a na kraju su odlučili otići do kraja i tražiti novac koji niti su zaradili niti zaslužuju. 

Zbog svega navedenog, ovo nam je posljednja prilika da na političko smetljište pošaljemo one koji su iznevjerili građane, bavili se uhljebljavanjima i ličnim šićarenjima, a koji će vam za nekoliko mjeseci pričati o moralu, a pokrali su vas – poručio je on.

(072info)

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO