fbpx

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

Vijećnik Arnaut: Od 1. februara zabrana naplate parkinga u krugu zeničke bolnice!

by | sij 24, 2022 | 0 comments

Na inicijativu Halila Arnauta, vijećnika “Zeničke inicijative – Kasumović Fuad”, na dnevni red današnje sjednice Gradskog vijeća Zenica uvrštena je i tačka o ukidanju naplate parkinga u krugu Kantonalne bolnice Zenica.

-Predlažem Zaključak o zabrani naplate parking prostora u krugu bolnice. Dakle, da se zabrani naplata parkiranja za zaposlene, pacijente i druge korisnike koji dolaze u bolnicu – kazao je Arnaut.

Ističe kako bi Zaključak o besplatnom parkiranju u krugu bolnice stupio na snagu od 1. februara 2022. godine.

-Presudom je utvrđeno da je zemljište u krugu bolnice vlasništvo Grada Zenica. Predlažem da se usvoji ovaj prijedlog. Primarna uloga bolnice bi trebalo biti liječenje građana, a ne naplata parking prostora. Dosadašnja praksa da se naplaćuje dvije marke po satu smatramo neprihvatljivom, a ovim gestom ćemo uveliko olakšati našim građanima – poručio je Arnaut, a ova dopuna jednoglasno je usvojena.

Inače, dopunu dnevnog reda predložili su i SDA vijećnici i to Malil Ejubović i Namir Škaljo, međutim, ove dopune nisu dobile potreban broj ruku da se nađu na današnjem dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća.

S obzirom na to da “ZI-KF” ima većinu u vijeću, ostaje još formalnost da vijećnici izglasaju ovu tačku dnevnog reda, a dovoljan broj glasova je neupitan. Shodno tome, svi posjetioci zeničke bolnice od 1. februara, izvjesno je, neće plaćati parking.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO