fbpx

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

Policija ga uhvatila sa 3 kg droge: Tužilaštvo ZDK zatražilo pritvor za Zeničanina 

by | ožu 5, 2022 | 0 comments

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, nakon ispitivanja osumnjičenog lica, dana 05.03.2022. godine, podnijelo je Općinskom sudu u Visokom, prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom licu, inicijala Dž.A. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja I stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. KZ FBiH.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 04.03.2022. godine u 19,00  sati, u gradu Visoko, u vozilu držao veću količinu, oko 3 kg, bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Spid, koja droga mu je oduzeta od policijskih službenika PS Visoko, dakle, da je radi prodaje držao opojnu drogu.

 Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora jer postoji osnovana bojazan da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak ili ako naročite okolnosti ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače /pritvorski razlog iz člana 146. stav 1. tačka b) ZKP FBiH/ i jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo ili da će dovršiti pokušano krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora najmanje 3 godine ili teža kazna /pritvorski razlog iz člana 146. stav 1. tačka c) ZKP F BiH/.

O prijedlogu za pritvor odlučit će sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Visokom.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO