fbpx

Počela nova ispitivanja u predmetu “Zenicatrans”

by | sij 27, 2022 | 0 comments

Novi krug ispitivanja osumnjičenih u predmetu “Zenicatrans” počeo je jučer u Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), saznaje “Dnevni red”.

Prema informacijama našeg portala, do sada su ispitana tri svjedoka na čelu sa prvoosumnjičenim Fuadom Kasumovićem.

I dok se prema mišljenju javnosti, pravnika i političara, radi o politički montiranom procesu, zanimljivo je da Tužilaštvo još nikada nije učinilo korak naprijed u ovom predmetu.

To je, saznajemo, navodno rezultat nedovoljno dokaza koji ukazuju da je zenički gradonačelnik, kao i ostali uhapšeni, učinio sve ono što mu se optužnicom koja je mjesecima u pripremi stavlja na teret. To opravdava i činjenicu da optužnica nikada nije podignuta, odnosno poslana na Kantonalni sud u Zenici na eventualno potvrđivanje. 

Podsjetimo, 1. decembra SIPA je sprovela akciju i tom prilikom je uhapšeno 11 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Organizovani kriminal”, “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja”“, “Oštećenje povjerilaca”, “Prouzrokovanje stečaja” i “Nesavjestan rad u službi”, propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine. 

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO