fbpx
Ponedjeljak, pro 05

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

Po naredbi Tužilaštva ZDK: Policija pretresa objekte biznismena Gordana Memije, očekuje se njegovo hapšenje

by | ožu 31, 2022 | 0 comments

Po naredbi Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, pripadnici MUP-a tog kantona, uz asistenciju MUP-a Kantona Sarajevo, od jutros pretresaju nekoliko objekata u Visokom i Sarajevu, saznaje Istraga.

Pod policijakom obradom je nekoliko osoba, a najzvučnije ime je Gordan Memija. Inspektori su jutros upali u njegove objekte i u toku su pretresi. Memija je osumnjičen da je počinio krivično djelo nezakonito posredovanje. Kako saznajemo, u pitanju je prodaja kanabisovog ulja.

Biznismen Gordan Memija je, inače, kum predsjednika NIP-a Elmedina Konakovića. U svojim TV nastupima je priznao da je prije nekoliko godina bio domaćin Edinu Gačaninu, šefu jednog od najmoćnijih narko kartela na svijetu. Ranije je SIPA prijavljivala Gordana Memiju za pranje novca preko firme FOTO ART.

Prema zvaničnim informacijama MUP-a Ze-Do, pretresi se vrše na 13 lokacija na području Visokog, sedam na području Kantona Sarajevo i dvije lokacije na području Tuzlanskog kantona.

Riječ je o nastavku opsežne policijske akcije pod kodnim nazivom “Meta”, koju provodi Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a usmjerena je na hapšenje i procesuiranje osumnjičenih za krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge, odavanje službene tajne, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i nadriljekarstvo.

Aktivnosti u okviru ove akcije preduzimaju se u saradnji i pod nadzorom Tužilaštva ZDK, a po naredbi opštinskih sudova u Zenici i Visokom.

Današnje aktivnosti se provode u saradnji sa policijskim timovima Federalne uprave policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

Istraga.ba

7A8903B0 5ACD 45FB 9F6B 05EEF9B42199

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO