fbpx
Ponedjeljak, svi 06

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

Oblačno je, hladno, ponegdje pada snijeg / Do kada? – Evo šta kaže Sladić

by | velj 1, 2022 | 0 comments

Jutros je Bosni i Herecegovini oblačo vrijeme sa snijegom u centralnim i istočnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 0 sati (°C): Bjelašnica -10; Sokolac -2; Bihać, Gradačac, Grude, Sarajevo, Srebrenica 0; Banja Luka, Bijeljina, Bugojno, Livno, Prijedor, Sanski Most, Tuzla, Zenica 1; Doboj, Jajce 2; Drvar, Trebinje 3; Mostar, Neum 7.

Danas će u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili susnježicom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom. U ostatku zemlje postepeno razvedravanje. Vjetar u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, a u ostalim područjima slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 1 do 6, na jugu do 10 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme povremeno sa slabim povremeno. U nižim dijelovima grada je moguća kiša ili susnježica. Dnevna temperature zraka oko 2 °C.

Kraj prvog mjeseca ove godine na svom Facebook profilu prokomentarisao je i bh. meteorolog Nedim Sladić.

“Odlazi, i nikad se ovakav nikome i nikada više ne vratio! #Januar”, napisao je Sladić.

Sutra se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno, a u Hercegovini pretežno sunčano. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne povremeno može biti slabe kiše ili susnježice.

U četvrtak u centralnim i istočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje pretežno sunčano, a u petak pretežno oblačno vrijeme.

Prema srednjoročnoj prognozi FHMZ-a, početak februara u našoj zemlji proteći će u nestabilnim vremenskim prilikama. U Bosni će većinom preovladavati pretežno oblačno sa snijegom. No, u periodu od 7. do 14. februara preovladavat će stabilno vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Temperature zraka u porastu i nešto veće u odnosu na prosječne za ovo doba godine.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO