fbpx
Ponedjeljak, svi 06

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

OBJAVIO I DOKUMENTE: Kasumović raskrinkao zapošljavanja u ZZO ZDK

by | velj 14, 2022 | 0 comments

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, objavio je na svom Facebook profilu dokaze o zaposlenjima koja su se najavljivala u prethodnim periodu, a sve to potkrijepio i dokumentima.

U nastavku prenosimo objave zeničkog gradonačelnika, bez intervencija.

-Poštovani građani, dragi prijatelji,  sjećate li se kada smo krajem avgusta prošle godine trebali smijeniti kriminalnu Vladu ZDK, da je i pored obećanja iz njegove tadašnje  stranke DF, zastupnik Sedmedin Amidžić iz Kaknja odbio staviti svoj potpis, a sve iz razloga jer je kupljen zaposlenjem supruge!

Ovo je klasičan primjer trgovine uticajem! Pitam se ima li hrabrosti Tužilaštvo ZDK podići krivičnu prijavu protiv odgovornih lica?

Evo i dokaz da sam govorio istinu da je Škaljo obećao posao Amidžićevoj ženi kako bi on ostao dio većine SDA, ASDA (NES) i drugi. Gospođa je posao dobila, gle čuda baš u Zavodu zdravstvenog osiguranja ZDK! – napisao je Kasumović.

Potom se osvrnuo i na još jedno zaposlenje.

-Još jedan dokaz da mafija preuzima sve je i još jednom novo zaposlenje u Zavodu zdravstvenog osiguranja (ZZO) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) kojim rukovodi Omer Škaljo, inače penzioner, kojeg istražuje Tužilaštvo ZDK.

Svjestan da bi mogao imati probleme, Škaljo je smislio plan kako zaštititi sve ono što u formiranom predmetu sada istražuje Tužilaštvo. Tako je kriminalni nepotizam u kantonalnim institucijama ponovo na vidjelu, budući da je Škaljo u ZZO ZDK zaposlio Melisu Šišić, kćerku novog komesara Rusmira Šišića. Očigledno je to učinio kako bi kupio komesara i tako zaustavio daljnje eventualne istrage koje bi se mogle provoditi protiv njega.

Ostaje interesantno hoće li Tužilaštvo ZDK reagirati u ovom, ali i drugim primjerima kriminalnog nepotizma?!

Građani, kao što vidite i iz natpisa u medijima proteklih dana, smjenjuju se profesionalci i dokazani stručnjaci, vrši se stranačko zapošljavanje, sposobni kadrovi nemaju priliku da rade… Budite hrabri i odlučni, u oktobru na izborima kaznite politiku koja je dala takvu moć u pogrešne ruke, u ruke kriminalaca koji jednako kao i ovi prvi zaslužuju da budu kažnjeni i tako postanu svjesni da građani nisu slijepi pored očiju – objavio je Kasumović na svom Facebook profilu.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO