fbpx

GDJE JE UISTINU MLADIĆ: Pet godina misterije u slučaju Amara Kozlića iz Zenice

by | velj 6, 2022 | 0 comments

Amar Kozlić

Misterija nestanka Amara Kozlića, mladića iz Nemile kod Zenice, koji je vozeći očev “Audi” sletio u rijeku Lašvu kod Zenice, ni pet godina od ove tragedije nikada nije riješena.

Podsjetimo, nakon večernjeg provoda, u noći sa 4. na 5. februar 2017. godine, mladići su se iz Viteza vraćali kući za Zenicu, kada je “Audi” završio u rijeci Lašvi. Tom prilikom stradali su Kozlić i njegovi prijatelji Husein Delić i Almen Begović.

Međutim, tijela njegovih prijatelja su pronađena u automobilu, dok tijelo Amara, za kojeg se pretpostavlja da je, također, završilo u rijeci, nikada nije pronađeno. Iako su policijske ekipe kako Zeničko-dobojskog kantona tako i Srednjobosanskog provodile najopsežnije potrage ikada, nije bilo rezultata. Pročešljao se svaki pedalj korita i rijeke Lašve od mjesta tragedije pa nizvodno.

Mnoštvo je sličnih saobraćajnih nesreća koje su se dešavale u proteklom periodu, međutim, u 99 posto slučajeva tijela “izbaci” voda. Pronađu se. Porodice imaju smiraj. Nažalost, u slučaju porodice Kozlić to se još nikada nije dogodilo.

Ovu tragediju pratilo je mnoštvo špekulacija. Od toga da su ga neposredno nakon tragedije vidjele komšije u potkrovlju kuće, da je viđen ispred šoping centra, da je pobjegao od odgovornosti i negdje se krije, do toga da je njegova majka tvrdila da je doživio amneziju i da je otet.

Izvlačenje automobila iz rijeke

Međutim, nakon što su se oglasile majke stradalih prijatelja (Huse i Almena), kazavši kako bi vjerovatno tražile odgovornost od Amara koji je upravljao vozilom, Kozlićeva majka više nije bila raspoložena davati izjave. Mnogi su komentarisali i to da je priča o amneziji i da je otet bila priprema da se Amar pojavi.

I policija je, prema izvorima “Dnevnog reda”, također, sumnjala da je mladić preživio nesreću, a da je zbog činjenice da je skrivio nesreću i odgovarao bi za smrt dvojice mladića zapravo “sakriven”.

Ipak, ne treba zanemariti ni suze njegovog oca Alije, a koji se svakodnevno nada da će njegov sin jednoga dana biti pronađen. Ne treba zaboraviti ni podatak kako je kobnoga dana kada su tijela njegovih prijatelja pronađena u rijeci, njegov brat pisao na društvenim mrežama da je pronađen i njegov brat Amar, međutim, ta objava je ubrzo uklonjena.

Zanimljivo je i to kako su vrata vozača bila otvorena, pa se sumnjalo da je Amar uspio iskočiti iz vozila s obzirom na ogromno proširenje na mjestu tragedije koje je, činjenica, bilo dovoljno da se Amar spasi prije nego automobil završi u rijeci.

Da je mnoštvo čudnih okolnosti to je činjenica, međutim, neoboriv je podatak da mladića nema i još nikada nije pronađen, a da je porodica, barem ako je suditi prema dosad objavljenim ispovijestima medija, uistinu shrvana bolom.

Hoće li se Kozlić nekada pojaviti, pokazati će vrijeme.

Na području Zenice zabilježeno je nekoliko slučajeva nesretnog utapanja u rijeci Bosni.

Naime, nesretnim okolnostima u večernjim satima 4. aprila 2009. godine Selma Kovačević, učenica Srednje mješovite škole iz Zenice, pala je u nabujalu rijeku u centru grada. Njeno tijelo pronađeno je 1. maja u rijeci Bosni, u naselju Ulišnjak, kod Maglaja.

Sličan nesretan slučaj dogodio se u noći sa 30. na 31. januar 2015. godine kada je Tarik Mezetović iz Zenice nestao u neposrednoj blizini rijeke Bosne na lokalitetu Ušća. Njegovo tijelo pronađeno je 14. maja u Vranduku.

U aprilu 2019. godine u rijeku Lašvu upao je i 28-godišnji Senahid Čago, a njegovo tijelo nekoliko dana kasnije pronađeno je u rijecu Bosni na lokalitetu Blatuše.

U maju 2018. godine, nakon trodnevne potrage, u Janjićima kod Zenice pronađeno je tijelo Antonele Kvesić iz Mostara, koja je pala u rijeku Lašvu nedaleko od lokaliteta gdje se dogodila tragedija u kojoj je stradao Kozlić sa prijateljima.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO