fbpx

Dodik se ‘navukao’ na Twitter, kuka zbog Tegeltije, sve na engleskom: Džaferovićeva politička matra je neistina

by | svi 11, 2022 | 0 comments

Milorad Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik objavio je na Twitteru da je obavijestio u pisanoj formi sve ambasadore stalnih zemalja članica Vijeća sigurnosti UN da je “potpuno neistinita politička mantra koja se očekuje u govoru Šefika Džaferovića, da je samo RS, njene institucije i zvaničnici, uzrok svih problema u BiH”.

“Ovakvo ponašanje Džaferovića odražava kontinuiranu praksu lažnog predstavljanja, kao i klasično mijenjanje teza”, objavio je Dodik na svom Twitter nalogu.

U Njujorku će, naime, danas biti održana sjednica Vijeća sigurnosti UN-a, na kojoj će biti razmatrana situacija u BiH. Pred UN-om će se obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, a Christian Schmidt će pročitati izvještaj.

Nakon što je propao plan Milorada Dodika da u agendu sjednice Vijeća sigurnosti UN-a ugura svog Zorana Tegeltiju, vlasti u RS paničare i divljaju.

Dodik je imao plan da umjesto njega Tegeltija iznese “drugu stranu priče” odnosno da opravdava rušilački pohod vlasti RS. Sad, predsjedavajući VM Tegeltija moljaka ambasadora SAD u UN da mu se dozvoli obraćanje.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO