fbpx

DNO DNA: Vijećnici SDA i A-SDA (NES) nisu došli na svečanu sjednicu GV Zenica

by | ožu 20, 2022 | 0 comments

Vijećnici Stranke demokratske akcije (SDA) ni ove godine nisu prisustvovali svečanoj sjednici Gradskog vijeća Zenica, što najbolje svjedoči koliko (ne)poštuju svoj grad i one koji su ih birali. Ovu praksu prepisali su i iz A-SDA, odnosno NES-a.

Zanimljivo, neki vijećnici su bili potvrdili svoj dolazak, poput Namira Škalje, međutim, očigledno je neko zabranio da vijećnici SDA prisustvuju sinoćnjem obilježavanju Dana Zenice koji je bio na svjetskom nivou.

Inače, vijećnici SDA bojkotuju svečanu Akademiju i sjednicu Gradskog vijeća u povodu Dana Zenice otkako je grad preuzeo Fuad Kasumović.

O ovom apsurdu sinoć je javno govorio i zenički gradonačelnik Fuad Kasumović.

-Šestu godinu SDA ne priznaje svoju Zenicu i ne dolaze na svečanu sjednicu GV Zenice – kazao je gradonačelnik Kasumović.

I uistinu nameće se zaključak da SDA priznaje samo one građane gdje su oni na vlasti, tamo gdje nisu odlučili su bojkotirati sve pa i Dan Grada u kojem su rođeni.

Prazna mjesta predviđena za vijećnike SDA i NES

Inače, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Zenica prisustvovalo je blizu 400 zvanica, a osim vijećnika Gradskog vijeća, sjednici su prisustvovali predstavnici javnog, kulturnog, privrednog, sportskog i drugih oblasti života našeg grada.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO