fbpx

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

Predsjednik Saveza logoraša ZDK i Predsjednika saveza logoraša BiH kod načelnika Zavidovića

by | velj 17, 2022 | 0 comments

Općinski načelnik Zavidovića danas je u svom Kabinetu ugostio Predsjednika  saveza logoraša Zeničko-dobojskog Mihneta Turčinovića i Predsjednika saveza logoraša Bosne i Hercegovine Seida Omerovića. Sastanku su prisustvovali i novoizabrani predsjednik Udruženja logoraša općine Zavidovići Nihad Hasanbašić, kao i zamjenica predsjednika  Adisa Slipić.

Gosti su izrazili želju za susret s Općinskim načelnikom a Općinski načelnik udovoljio je zahtjevu, te je gostima poželio dobrodošlicu. Na sastanku se razgovaralo o problemima logoraša na nivou cijele Bosne i Hercegovine a gosti su upoznali Općinskog načelnika o  aktivnostima koje provode savezi, svako iz svoje nadležnosti, a sve u cilju ostvarivanja prava i ublažavanja posljedica koje bivši logoraši trpe usljed tortura koje su pretrpjeli prisilno boraveći u logorima tokom protekle agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Predsjednici saveza su ukazali na problem nepostojanja zakona koji definiše pojam logoraša kao i na nedovoljno finansiranje rada udruženja i saveza od strane svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik udruženja logoraša općine Zavidovići Općinskom načelniku uručio je zahvalnicu za pomoć i nesebičnu podršku u aktivnostima koje provodi navedeno Udruženje.

Općinski načelnik Dr. sci. Hašim Mujanović zahvalio je gostima na današnjoj posjeti te pokazao saosjećanje zbog pretrpljenog zločina nad bivšim logorašima koji su kao civili, nevini prisilno zatvarani u koncentracione logore diljem Bosne i Hercegovine.

Općinski načelnik je iskazao spremnost  da pomogne rad Udruženja logoraša općine Zavidovići kako finansijski tako i kroz ostvarivanje prava ovih nedužnih žrtava zločinačnog napada na našu domovinu Bosnu i Hercegovinu u periodu od 1992.-1995. godine.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO