fbpx

Pečaćenje nelegalno izgrađene građevine vlasništvo Rame Isaka spriječili zaštitari agencije “Condor”

by | tra 11, 2022 | 0 comments

Dana 08.04. 2022. godine građevinska inspekcija Grada Zenica pokušala je izvršiti zatvaranje (pečaćenje) nelegalno izgrađene građevine na adresi Lukovo polje na broju 79, vlasništvo Rame Isaka.

Inspekcijskom nadzoru su prisustvovali i pripadnici Policijske uprave 1 Zenica, koji su tom prilikom građevinskoj inspekciji Grada Zenica pružali asistenciju.

Prilikom inspekcijskog nadzora na licu mjesta zatečeno je 10 do 15 zaštitara zaštitarske agencije “Condor”, koji su odbili da napuste nelegalnu građevinu i bili spremni da pruže fizički otpor građevinskom inspektoru i prisutnoj patroli policije.

Tom prilikom, građevinska inspekcija prekinula je inspekcijski nadzor a sve kako bi se izbjegao bilo kakav fizički sukoba, te vlasniku objekta i zaštitarskoj agenciji dala rok do 21.04. 2022.godine da građevinu oslobode od lica i stvari.

Inspekcijski nadzor zatvaranja nelegalne građevine izvršit će se 21.04.2022. godine, o čemu je uredno obaviještena Policijska uprava 1 Zenica, vlasnik nelegalne građevine Ramo Isak, kao i zaštitarska agencija “Condor”.

Služba za inspekcijske poslove Grada Zenica

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO