fbpx

Sjedi li Ramo Isak (NES) na dvije stolice?

by | svi 29, 2022 | 0 comments

Sedam stranaka opozicije objelodanile su 21. maja da će Denis Bećirović (Socijaldemokratska partija BiH, SDP BiH) biti njihov zajednički kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na ovogodišnjim oktobarskim općim izborima u Bosni i Hercegovini.

Osim SDP-a BiH, ovaj Ujedinjeni opozicioni blok čine: Naša stranka, Narod i Pravda (NiP), Savez za bolju budućnost BiH (SBB BiH), Narodni evropski savez (NES), stranka Za nove generacije i Bosanskohercegovačka inicijativa Kasumović Fuad.

Međutim, posebno je javnost u Zenici zbunjena budući da je NES (ranije A-SDA, op.a.) upravo u Zeničko-dobojskom kantonu snažno uz i sa SDA, koja im je ustvari i omogućila da vedre i oblače brojnim institucijama poput MUP-a ZDK.

I dok se NES na državnom nivou udružio protiv prvog čovjeka SDA, pokazujući tako da su protiv politike ove stranke i Bakira Izetbegovića, ostaje nejasno kako su u Zeničko-dobojskom kantonu onda i dalje sa SDA? Osim što su dio većine vlasti sa SDA u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, NES ZDK (A-SDA) kojeg predvodi Ramo Isak u ovom kantonu u koaliciji je sa SDA i u Gradskom vijeću Zenice, Visokog…

Zbog svega navedenog, nameće se pitanje sjedili li Ramo Isak na dvije stolice, odnosno da li već sada kalkulišu pa se vode onom bolje vrabac u ruci…

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO