fbpx

Putinov Dodik

by | ožu 3, 2022 | 0 comments

Dok agresija ruskih trupa u Ukrajini i dalje traje, građani Bosne i Hercegovine s pravom strahuju, piše Avaz.

Užasne slike iz Kijeva i Harkova, ali i većine ukrajinskih gradova, vraćaju stanovnicima naše zemlje užasna sjećanja na četiri godine ratnih strahota i neviđenu opsadu glavnog grada u Evropi od Drugog svjetskog rata.

Pred očima Evrope i svijeta počinjen je genocid. Preko noći je ubijeno više od 8.000 Bošnjaka… Dok je svijet gledao, osuđivao, slao apele i usvajao rezolucije, u BiH se prolijevala krv.

Može li se i hoće li ponoviti 1992. godina, to za sada niko ne može potvrditi, ali ni negirati. Opreza nikad dosta…

Ukrajina je nova pouka, ali i repriza jer su se strah i rat uvukli u Evropu. U svaki djelić ove planete. Građani BiH, i oni najoptimističniji, koliko god mislili da rata neće biti, ipak na sve gledaju s dozom opreza.

Ne dao Bog nikome, čuje se šapatom u centrima i mahalama.

Narodna poslovica kaže – “Koga su zmije ujedale, i guštera se boji!”

Ulje na vatru, ko će drugi, dolijeva Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNS-a. Situacija u Ukrajini, napad Putinovih hordi, itekako su mu dobrodošli da nastavi s politikom secesionizma i podjela.

Pokazala je to i jučerašnja sjednica Predsjedništva BiH, koju je napustio kao razjareni bik, ali je uspio prije toga uputiti ozbiljne prijetnje, ponovo za sve optuživši muslimane.

– Ako pada Ustav, pada i država – rekao je Dodik.

Ljudi kažu, pas koji laje ne ujeda, ali lajali su i Radovan Karadžić i Slobodan Milošević, urlikali iza govornice i svi znamo šta nam se desilo.

Dodik je ruski igrač, Putinov džoker za zapadni Balkan. Toga su svi svjesni. I Evropa i SAD. Ali ovoga puta svi moraju ne samo gledati i osuđivati nego hitno reagirati i najmanju iskru o ratu gasiti.

Ako budu gledali i osuđivali, onda je svašta moguće…

dodik

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO