fbpx
Ponedjeljak, svi 06

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

Zvizdić začuđen izjavom Grlića Radmana da je u BiH unitarizam opasniji od separatizma

by | ožu 4, 2022 | 0 comments

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvizdić reagirao je na izjavu hrvatskog šefa diplomatije da je unitarizam u BiH opasniji od separatizma.

“Začuđen sam izjavom ministra Gordana Grlića Radmana da je u BiH unitarizam opasniji od separatizma. Pozivam ministra da u miru, skoncentrirano i nepristrasno pročita svoju izjavu, da je rasčlani, da razmisli o argumentima i siguran sam da će uvidjeti da je neutemeljena, pa i nedobronamjerna prema BiH”, napisao je Zvizdić na Twitteru.Grilić Radman je spomenutu izjavu dao u Briselu, gdje je održan sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica NATO-a.

Mnogi su se osvrnuli na pitanje Zapadnog Balkana, na domino efekt i moguće implikacije, tu su spominjani Srbija, BiH i Kosovo u stanovitom smislu, navodi Radman.

“Ne samo ja nego su mnogi istaknuli koliko je važna stabilnost BiH, ja sam istaknuo pitanje rastućeg separatizma, ali jednako tako i unitarizma, koji je možda još opasniji u višenacionalnoj zemlji. To sam posebno istaknuo da je sada važno odnose između Hrvata i Bošnjaka u FBiH, o njihovom dogovoru i novom izbornom zakonu da ovisi stabilnost i budućnost, prosperitet same države, ona jedino može biti održiva ako su sva tri konstitutivna naroda jednakopravni i ako sva tri mogu birati svoje predstavnike, to sam istaknuo kao važnost na ovoj raspravi”, rekao je tom prilikom Grlić Radman.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO