fbpx

Zelenski: Ruski vojnici ne znaju pronaći put prema kući, mi im pomažemo na putu ka Božjem sudu

by | ožu 22, 2022 | 0 comments

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski ponovo se obratio građanima ove države te je poručio kako ukrajinski zvaničnici rade na tome da ova država postane prijatelj cijelog svijeta.

Na početku obraćanja, Zelenski je naglasio kako je u Ukrajini okončan 25. dan ruske invazije u kojoj Rusija nastoji ostvariti potpuno nerealne ciljeve.

“Već je 25. dan kako ruska vojska traži i ne može da pronađe ‘naciste’ koje su izmislili, od kojih navodno žele zaštititi naš narod. Traže i Ukrajince koji bi ih dočekali s cvijećem, ali ih ne mogu također naći. Što je najvažnije, ruska vojska ne može pronaći put prema kući. Zato im naši vojnici pomažu na putu ka Božjem sudu”, poručio je ukrajinski predsjednik.

Pojašnjava kako očekuje da svi oni koji učestvuju u invaziji na Ukrajinu dobiju adekvatnu kaznu.

“Pomažemo im na putu prema Božjem sudu, na kojem, siguran sam, dobijaju samo jednu kaznu – vječni podrum. Zauvijek pod bombama, zauvijek bez hrane, vode i topline. Za sve što su uradili protiv našeg naroda, običnih Ukrajinaca i mirnih ljudi”, ističe Zelenski.

Nakon toga, osvrnuo se na posebno težak položaj građana Mariupolja.

“U opkoljenom Mariupolju, ruski avioni su bacili bombu na umjetničku školu. Ljudi su se tamo krili. Nije bilo vojnih položaja. Tu su uglavnom bile žene, djeca i starci. Znamo da ćemo sigurno oboriti pilota koji je bacio tu bombu, kao što smo uradili i sa stotinu drugih masovnih ubica”, rekao je ukrajinski predsjednik.

Na kraju, osvrnuo se i na svoje obraćanje u Knessetu (izraelski parlament op.a.).

“Govorio sam u ime svih Ukrajinaca, razgovarao s narodom Izraela koji nas, siguran sam, razumije. Naravno, Izrael ima svoje interese i strategiju zaštite svojih građana. Razumijemo to. Izraelski premijer Bennett pokušava pronaći način da pregovara s Rusijom i zahvalni smo mu na tome. Prije ili kasnije ćemo početi da razgovaramo s Rusijom, možda u Jerusalemu. To je pravo mjesto za pronalazak mira”, zaključio je Volodimir Zelenski.

Klix.ba

zelenski 1

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO