fbpx

Zakazana nova sjednica vijeća: Kako Kasumović planira potrošiti Budžet Grada Zenica?!

by | sij 18, 2022 | 0 comments

Gradsko vijeće Zenica

Mirza Husetić, predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica, zakazao je za ponedjeljak, 24. januar, 18. sjednicu Gradskog vijeća Zenica.

Na sjednici će vijećnici raspravljati o osam tačaka dnevnog reda, a svakako će najviše pažnje izazvati Prijedlog Budžeta Grada Zenica za 2022. godinu i Prijedlog Odluke o izvršavanju Budžeta Grada Zenica za 2022. godinu, odnosno kako Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, planira utrošiti Budžet Grada Zenica?! Također, bit će zanimljivo pratiti i koji su to amandmani usvojeni, a koji će, ipak, čekati neki novi Budžet.

Vijećnici će diskutovati i o Prijedlogu Odluke o utvrđivanju javnog interesa za kupovinu objekta hotela „Rudar” s okolnim zemljištem, objekta starog Doma rudara s okolnim zemljištem i ostatka zemljišta uz hotel na kojem postoji individualni stambeni objekat, a u svrhu privođenja konačnoj namjeni predmetnih parcela za smjestaj službi za upravu i drugih organa Grada Zenica.

Na dnevnom redu je i Rješenje o izmjeni Rješenja Vijeća općine Zenica broj: 01-30-3-11438/01 od 31.05.2001. godine, Prijedlog Odluke o komunalnim djelatnostima zajedničke potrošnje, Gender Akcioni plan Grada Zenica za period od 2022. do 2025. godine, kao i Prijedlog za imenovanje člana Etičke komisije.

Vijećnici će raspravljati i o Odluci o utvrđivanju javnog interesa – Prima-Commerce d.o.o. Zenica.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO