fbpx
Ponedjeljak, svi 13

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

Vijećnička pitanja Namira Škalje (SDA) na sjednici GV Zenica

by | velj 10, 2022 | 0 comments

Na današnjoj 19. sjednici Gradskog vijeća Zenica će biti pročitana moja dva vijećnička pitanja koja sam postavio još sredinom novembra 2021.

Radi se o slijedećim pitanjima za Službu za ekologiju, komunalna pitanja i mjesne zajednice:

1️⃣ Da li je u planu izgradnja trotoara uz saobraćajnicu u Radakovu u ulici Bistua Nuova, od od raskrsnice puteva Bistua Nuova/Profesora Mustafe Čauševića do rakrsnice puteva Bistua Nuova/Hadžije Mazića put?

Dodatno OBRAZLOŽENJE:
Prije izvođenja radova na rekonstrukciji i polaganju cijevi u trupu saobraćajnice Bistua Nuova postojao je trotoar koji je se protezao od raskrsnice puteva Bistua Nuova/Profesora Mustafe čauševića do rakrsnice puteva Bistua Nuova/Hadžije Mazića put. Dužina trotoara koji su u znatnoj mjeri koristili učenici osnovne škole Skender Kulenović je iznosila cca 550 metara. Navedeni trotoar je posljednjom rekonstrukcijom ukinut tj. radovi na ulici su završeni, a nije napravljen ili vraćen trotoar/pješačka zona u sklopu saobraćajnice.

Takođe, uz ovo pitanje, kada je već rađena rekonstrukcija ulice zašto nije urađeno autobusko stajalište koje pretežno koriste učenici osnovne škole Skender Kulenović, a koje je neuslovno i jako loše po bezbjednost samih učenika.

2️⃣ Kada je planiran završetak sanacije saobraćajnice u ulici Đerzelezova?

Dodatno OBRAZLOŽENJE:
Ulica Đerzelezova koja je trenutno u rekonstrkciji na dužini od cca 1300 metara. Radovi su počeli još u avgustu ove 2021. godine. Prema tenderskoj dokumentaciji je planirano da se komplentan sloj asfalta podigne i vrati u prvobitno stanje u roku od 45 dana. Međutim, taj rok je već probijen, a trenutno se ne izvode nikakvi radovi osim što je podignut kompletan asfaltni sloj koji nije bio u posebno kritičnom ili lošem stanju. Prije nekoliko sedmica je Elektrodistribucija Zenica izvodila neke manje zahvate na manjem dijelu ulice i ti poslovi su završeni. Ulica je trenutno u jako lošem stanju, kiše ostavljaju velika oštećenja i formiraju se udubine na cesti i koje je teško savlađivati vozilom.

Kada će, i hoće li, biti završeni radovi navedene ulice? Zašto je bilo potrebno podizati kompletan asfalt ukoliko nije bilo realno vraćanje ulice u prvobitno stanje do kraja ove kalendarske godine? Građevinska sezona vrlo brzo prestaje, gase se asfltne baze, tako da je vrlo izgledno da će ovako stanje ulice možda biti čitavih osam mjeseci, tj. do aprila 2022. godine.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO