fbpx

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

Šta će biti na dnevnom redu sjednice NSRS-a na koju su pozvani Izetbegović i Ćović?

by | sij 28, 2022 | 0 comments

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske danas trebao bi da utvrdi prijedloge dnevnog reda i termine održavanja posebne i redovne sjednice, najavljeno je iz parlamenta.

Riječ je o 27. posebnoj sjednici parlamenta i 20. redovnoj sjednici.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović najavio je ranije da će posebna sjednica parlamenta RS-a, posvećena razmatranju aktuelne političko-ekonomske situacije u BiH, biti održana 1. februara.

Čubrilović je ranije uputio pismo predsjednicima SDA Bakiru Izetbegoviću i HDZ-a BiH Draganu Čoviću u kojem ih poziva da prisustvuju i obrate se na posebnoj sjednici parlamenta Srpske.

“Uvjereni smo da bi vaše učešće na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske dalo značajan doprinos razvijanju dijaloga i iznalaženju najprihvatljivijih rješenja za BiH”, naveo je Čubrilović u pismu. ​

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović odgovorio je predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljku Čubriloviću na njegov poziv:

“Zahvaljujem se na vašem pozivu da se obratim na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske o temi političko-ekonomske situacije u Bosni i Hercegovini. Kao što znate, ja sam član Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i na tom tijelu smo već diskutovali o navedenoj temi te sam uvjeren da ćemo i nastaviti, jer blokada koja je bespotrebno nametnuta, nikome ne donosi dobro”, napisao je Izetbegović.

On je istakao da je iznalaženje najprihvatljivijih rješenja za državu Bosnu i Hercegovinu stvar državnih institucija, a ne entitetskih, i može biti razmatrano samo u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine i ostalim nadležnim državnim institucijama.

Lider HDZ-a Dragan Čović kazao je da će vidjeti s partnerima kakva je ideja te će se tek tada očitovati.

“Nemam ništa protiv da razgovaramo u bilo kojoj instituciji u BiH da bismo vratili povjerenje u institucije”, izjavio je Čović.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO