fbpx

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

Silajdžić: Postoji namjera da se izvrši kompenzacija Republike Srpske za Kosovo

by | velj 12, 2022 | 0 comments

Izmjene Izbornog zakona i najave domaćih političara o mogućnosti odgađanja izbora u posljednje vrijeme su glavne teme u Bosni i Hercegovini. O ovom pitanju ali i pokušajima Milorada Dodika da prisvoji državnu imovinu i uknjiži je kao imovinu entiteta Republike Srpske za Agenciju Anadolija (AA) govorio je bivši član Predsjedništva i nekadašnji ministar vanjskih poslova i premijer BiH te svojevremeno osnivač i predsjednik Stranke za BiH (SBiH) Haris Silajdžić.

 

 

Otkako djeluje na političkoj sceni ukazuje na važnost državne imovine, a kroz razgovor za AA pojasnio je njen značaj, kazavši “dovođenjem državne imovine u pitanje, dovodi se u pitanje i opstanak Bosne i Hercegovine”.

 

”Za mene je uvijek državna imovina Bosne i Hercegovine bila ključna. Bio sam predsjednik Vlade Republike BiH 1994. godine kada smo društvenu imovinu pretvorili u državnu. Mislim da postoje dva aspekta, jedan je ekonomski koji je očigledan i vrlo važan. Drugi je ključan, a to je teritorijalni integritet i suverenitet i u tome državna imovina igra veliku ulogu. Ljudi misle da se radi o nekim kasarnama. Državna imovina je sve, od voda, ruda, zemljišta, šuma… To je nešto što je Bosna i Hercegovina i zbog toga to treba najozbiljnije shvatiti. U pitanju je opstanak države Bosne i Hercegovine”, rekao je Silajdžić.

 

Upozorava i da su spor oko državne imovine pokretali oni koji su i napali BiH.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO