fbpx

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

Šehović “Centralna ličnost” 2021. godine. Zašto nije mogao biti komesar!?

by | sij 18, 2022 | 0 comments

I dok kao najkvalitetniji kandidat nije mogao oduševiti “Nezavisni odbor za izbor policijskog komesara Zeničko-dobojskog kantona” kojeg su činili kadrovi SDA i NES ZDK, Nermin Šehović, zaposlenik Federalne uprave policije sa impozantnom biografijom, dobio je najvažnije priznanje ono od građana koji su uistinu nezavisni.

Naime, u Centralnom dnevniku FACE TV za “Centralnu ličnost” 2021. godine, od 15 predloženih kandidata, direktnim izborom građana izabran je upravo Šehović sa ubijedljivih 2.724 glasa.

Osim njega, u utrci za ovo priznanje bili su i dr. Asim Kurjak, koji je osvojio drugo mjesto sa 1.100 glasova, Lana Pudar treće mjesto sa 660 glasova, te Bogić Bogičević koji je sa 547 osvojenih glasova osvojio četvrto mjesto.

Inače, Šehović je šef Detašmana Zenica Federalne uprave policije, a njegov jedini problem na nedavno provedenom konkursu za policijskog komesara MUP-a ZDK, ispostavit će se, bio je zavidna biografija, nestranačka pripadnost i rezultati kojima se malo ko može pohvaliti.

Ipak, nameće se zaključak, najviše mu je odmogla činjenica da je bio pametniji od “Nezavisnog” odbora, budući da su svi uočili da je Šehović osoba kakvu treba imati MUP ZDK na svom čelu, osim političkih odanika koji su provodili ovu proceduru.

Podsjetimo, Šehović je sačinio izvještaj o propustima u slučaju “Dženan Memić”, doktor je pravnih nauka i ekspert u oblasti krivičnog prava, federalni inspektor i šef detašmana Zenica, koji je tokom svoje karijere završio više domaćih i međunarodnih obuka visokog nivoa, među kojima je i FBI obuka.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO