fbpx

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

Rusija po prvi put govorila o gubicima u Ukrajini: Nažalost, ima mrtvih i ranjenih saboraca

by | velj 28, 2022 | 0 comments

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije oglasilo se s novim informacijama o ratu u Ukrajini te su po prvi put saopćili i vijesti o gubicima na terenu.

 

Iako predstavnici ministarstva odbrane, baš kao i Vladimir Putin, invaziju na Ukrajinu i dalje nazivaju “specijalnom vojnom operacijom”, ovo je po prvi put da Rusi govore o gubicima na teritoriji Ukrajine.

 

“Rusko vojno osoblje pokazuje hrabrost i herojstvo u izvršavanju borbenih zadataka specijalne vojne operacije. Nažalost, imamo mrtvih i ranjenih saboraca”, rekao je glasnogovornik Ministarstva odbrane Ruske Federacije general-major Igor Konašenkov.

 

Ono što je zanimljivo, Konašenkov tokom svog govora nije saopćio tačne podatke o broju poginulih ruskih vojnika.

 

“Naši gubici su višestruko manji u odnosu na ubijene nacionaliste”, rekao je.

 

On je također naglasio kako će se ruska strana tokom “specijalne vojne operacije” dostojanstveno odnositi prema svim ukrajinskim vojnicima koji polože oružje.

 

“Razumijemo da su položili zakletvu narodu Ukrajine. Svim vojnicima koji polože oružje i prekinu otpor, bit će omogućeno da se vrate svojim porodicama”, rekao je Konašenkov.

 

Između ostalog, saopćio je i podatke o “uspjesima” ruske vojske na tlu Ukrajine.

 

“Ruska vojska je pogodila 1.067 vojnih objekata u Ukrajini uključujući 27 komandnih punktova i komunikacionih centara. Pogođeno je 38 protivvazdušnih raketnih sistema S-300, Buk M-1 i Osa, kao i 56 radarskih stanica”, saopćeno je iz Ministarstva odbrane Rusije.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO