fbpx

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

Ramo Isak ponovo poselamio videom: Kome treba “spašavanje” ZDK?

by | sij 18, 2022 | 2 comments

RAMO ISAK

Ramo Isak, zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) i predsjednik Kantonalnog odbora NES-a ZDK, ponovo je poselamio javnost interesantnim videoobraćanjem nazvanog “Kome treba “spašavanje” ZDK?”.

Prema njegovim riječima, odlučio je objaviti video nakon što je vidio da neki objavljuju kako će spasiti Zeničko-dobojski kanton.

“Zašto spašavati najbolji Kanton? Zeničko-dobojski kanton u zadnjih 25 godina najbolje rezultate ostvario je u posljednje tri godine. Rad pojedinih načelnika i gradonačelnka, koje ne želim komentarisati, možete naći u knjizi koju sam 2017. godine, zajedno sa prijateljem Taibom Spahićem, objavio. Tu smo najavili šta će se i kako će se dešavati u Zenici, šta je ono sve što će se desiti u NK Čelik, “Zenicatransu” i mnogim drugim preduzećima, te radu i obećanjima određenih ljudi”, poručio je Isak.

Ističe da je sve ono što su oni napisali i objavili još 2017. godine, sada se dogodilo. Osvrnuo se i na “one koji su se nekada između sebe nazivali kriminalcima, mafijašima, nesposobnjakovićima, propalim političarima”, a danas prave Savez da bi spasili Zeničko-dobojski kanton.

“Nemate potrebe vi spašavati ZDK, spasite ono što vodite. Sve ono što vodite nije dobro. Vidite kako se vodi naš grad, koja se to investicija desila u zadnjih pet-šest godina? Nijedna. Pogledajte u Kantonu, povećane plaće od policije do zdravstvenih radnika, državnih službenika, namještenika…, pa i u obrazovanju. Najveći broj izgrađenih škola, kao i sve ono što je bilo potrebno da se uradi – urađeno je. Kompletno Kanton funkcioniše kako treba, a po prvi put Kanton ima budžet 438 miliona KM. Nadam se da ćemo uraditi rebalans za jedno četiri-pet mjeseci i da će Budžet biti još veći, te da ćemo u potpunosti ostvariti ovaj Budžet jer ova Vlada i ljudi koji vode Kanton to rade kvalitetno i veoma dobro”, zaključio je Isak u novom videozapisu.

U nastavku pogledajte videozapis Isaka:

2 komentara

  1. dadad

    Reply
  2. Sve pohvale za našeg hađiju Ramu
    Dusamana ce uvijek bit

    Reply

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO