fbpx

Predsjedništvo HNS-a: Nove okolnosti u Evropi ukazale su na važnost žurnog stabiliziranja odnosa u BiH

by | ožu 14, 2022 | 0 comments

U Mostaru je održana redovna sjednica Predsjedništva HNS-a. Pitanje sigurnosti, socioekonomskih prilika i enorman rast cijena energenata i osnovnih životnih namirnica bile su tačke današnjeg zasjedanja.

Predsjedništvo HNS-a osudilo je invaziju ruske strane prema Ukrajini.

– Sukobi i agresija prema Ukrajini najveći je sigurnosni izazov koji se mora okončati, osobito stradavanje civilnog stanovništva i djece, kao i sprječavanje humanitarne katastrofe – poručeno je sa današnjeg zasjedanja

Također na sjednici se razgovaralo o unutrašnjim političkim odnosima, kao i odlasku predsjednika Dragana Čovića u Brisel na radne susrete i sjednicu Odbora za vanjske poslove Evropskog parlamenta (AFET), gdje će se obratiti evropskim zvaničnicima na temu odnosa Bosne i Hercegovine i Evropske unije i aktualne situacije u BiH.

U posljednjih deset dana obavljeno je mnoštvo razgovora s američkom i evropskom administracijom kao pripreme za nastavak pregovora i postizanja konačnog dogovora.

Usvojeni zaključci na izvanrednom zasjedanju HNS-a preciziraju nužne elemente koji se moraju implementirati u konačno rješenje Izbornog zakona BiH, saopćeno je iz HNS-a.

Obraćanje medijima nakon redovne sjednice

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO