fbpx

Porodica, prijatelji i kolege o Šefiki Korkut-Šunje: Bila je to naša teta Šefika

by | velj 19, 2022 | 0 comments

Komemorativi skup je održan u velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta, a prigodnim riječima od teta Šefike su se rastali svi oni koji su je poznavali lično ili profesionalno.

 

Direktor BNP-a Miroljub Mijatović je kazao da ih je u ovoj ustanovi sve dočekala široko otvorenih ruku i prihvatila ih kao mlade kolege.

 

“Radili smo s njom kao kolegicom, glumicom i igrali predstave u kojima smo se opuštali. Režirala je predstave za djecu i svi smo jedva čekali da radimo s njom i sazrijevamo”, izjavio je Mijatović.

 

Glumica Sabina Kulenović je kazala da je smrt sastavni dio života i da riječ ‘preseljenje’ još ljepše opisuje svršen čin života.

 

“Naša teta Šefika je preselila u neke druge krajeve koji i nas čekaju. Pamtiću je po njenom smijehu, predstavama i razigranosti iz pozornice”, kazala je Kulenović.

 

Šefika je bila “majka” svim glumcima Bosanskog narodnog pozorišta gdje je igrala od 1956. godine, a u penziju je otišla 1991. godine. Iako penzionisana, pozorište je bila njena velika ljubav pa je glumila i tokom rata i nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu.

 

Dženaza namaz će biti obavljena danas nakon podne namaza u 12:45 sati na mezarju Crkvice, a prijevoz je osiguran ispred Sejmenske džamije u Zenici.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO