fbpx

Pobjednica Eurosonga iz 2016. u suzama pokazala kako izgleda bijeg iz Ukrajine

by | velj 28, 2022 | 0 comments

Jamala je na Instagram storyjima podijelila detalje svog bijega te prije svega pojasnila kako se neko vrijeme nije bila u stanju javiti jer nije bilo interneta ili je morala umirivati djecu tokom vrlo duge vožnje.

 

“Prošla su četiri dan otkako su Rusi napali Ukrajinu. U noći 24. februara, napustili smo Kijev s našom djecom i proveli skoro četiri dana u automobilu, na spontanom putovanju bez imalo hrane jer se u stanju šoka niko nije sjetio išta ponijeti”, napisala je.

 

“Dva kilometra za četiri sata, to je otprilike brzina kojom smo se kretali”, pojasnila je.

 

Nakon snimaka i fotografija na kojima se javlja iz automobila s djecom u naručju, Jamala je postavila snimak na kojem oko ponoći pješači u suzama prema granici s Rumunijom.

 

Kazala je kako je član porodice dovukao do granice, ali pošto ona ne može voziti morala je nastaviti pješke.

 

U porukama na svom profilu zapitala se zašto se sve ovo dešava te uputila molbu bjeloruskim i ruskim majkama da ne šalju svoje sinove u smrt.

 

“Molim vas ne dajte im da se bore s narodom Ukrajine! Molim vas zaustavite rat! Sačuvajte i vašu i našu djecu!”, napisala je Jamala.

 

Na posljednjih nekoliko storyja saopštila je kako je uspjela preći granicu te se zahvalila Rumunima na ljubaznosti i pomoći koju su joj pružili.

 

Jamala je prije nekoliko dana pozivala na mir, a 2016. na Eurosongu je pobijedila sa pjesmom “1944” koja govori o Staljinovoj deportaciji krimskih Tatara i interpretirana je kao kritika ruske aneksacije Krima iz 2014. godine.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO