fbpx

Omer Škaljo, političar izbačen iz nekoliko stranaka, na Općim izborima kandidat SBB-a

by | svi 29, 2022 | 0 comments

Penzioner Omer Škaljo, direktor Zavoda zdravstvenog kantona (ZZO) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) i zastupnik u Skupštini ZDK, na predstojeće Opće izbore 2022. godine “istrčati će u dresu” Saveza za bolju budućnosti BiH, saznaje “Dnevnired”.

Kako saznaje naš portal, Škaljo je na poziv ministra zdravstva Adnana Jupića prihvatio da na predstojećim izborima bude kandidat stranke koja je u ovom sazivu Skupštine bila opozicija, dok je Škaljo bio sigurna većina izjašnjavajući se kao “nezavisan” zastupnik, a koketirao je i zastupao interese NES-a odnosno A-SDA.

Treća sreća, reklo bi se, za Škalju je sada SBB BiH, uzme li se u obzir da je trenutni mandat u Skupštini ZDK osvojio na Općim izborima 2018. godine i to kao kandidat Nezavisnog bloka. Da je Škalji sve u znaku broja tri govori podatak da će na listi za Skupštinu ZDK biti upravo na broju tri, a dok će nosilac liste biti Adnan Jupić.

Da bi se na najbolji način dočarala Škaljina karijerna putanja, nužno je podsjetiti kako je on već isključen iz dvije političke stranke. U februaru 2018. godine iz svojih redova izbacila ga je SDA nakon čega se priključio Nezavisnom bloku, političkoj stranci Senada Šepića, iz koje je već u decembru 2018. godine izbačen.

Javnost u Bosni i Hercegovini dobro pamti lik i djelo nekadašnjeg zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Omera Škalje koji je iz džepova građana još 2017. godine uzeo otpremninu u iznosu od 15.000 KM radi odlaska u penziju.

Čovjek sa višegodišnjim iskustvom u mijenjaju političkih dresova i osobi poznatoj po zapošljavanju sina u Eleketroprivredu BiH sada treba vaš glas…

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO