fbpx

OKRŠAJ NA VIJEĆU | Uzunović: Uspjeli ste prevariti i reisa | Hodžić: Šta god dodirneš i uništiš

by | sij 25, 2022 | 0 comments

Kenan Uzunović, vijećnik “Zeničke inicijative – Kasumović Fuad”, obratio se jučer na sjednici Gradskog vijeća Zenica. U svom govoru najprije se osvrnuo na dešavanja u OKK Čelik, a potom se obrušio na Faruka Hodžića, vijećnika SDA.

-Niko u ovoj sali nemam potrebu da se pravdam jer na prste jedne ruke mogu nabrojati vas sve koji ste došli podržati OKK Čelik. Možda će grubo zvučati, za klub koji igra najviši rang takmičenja potrebno je 400.000 KM u budžetu, ali vi to ne znate, veze o sportu nemate. Grad Zenica, odnosno gradonačelnik, pomogao je klubu sa 40 posto budžeta. Kanton je osigurao kotizaciju 9.000 KM i 1.500 KM za redovne aktivnosti kluba koji igra Ligu za prvaka. Možda kada nije bilo publike, izostala je podrška sugrađana barem kroz kupovinu članskih kartica.

Dvije utakmice u ovoj sezoni, dok je još ta ekipa bila na okupu, prodato je 120 ulaznica. To je istih 60 ljudi u “Areni” i ja ću tim ljudima u svoje ime uputiti iskreno izvinjenje za ovo što se desilo, što je klub istupio iz Premijer lige.

Obratiti ću se doktoru Faruku Hodžiću i kazati da ste najveći licemjer u sali jer dajete sebi za pravo da komentarišete ko je grobar sporta, a ko nije. Minimalno vaše dvije godišnje plate kao doktora dao sam u taj klub svojih sredstava i živio sam u nadi da ćemo nekada možda igrati ABA ligu, a vi i ne znate šta je to da ne koristite Google. Nikada neću tražiti ni marku od toga kluba da mi vrati, išao sam tu srcem.

Vi ste klub u koji se kletete tužili, naplatili svoja sredstva i vi ste sada spasilac sporta, a ja grobar. Smiješno. Na kraju, želim reći da OKK Čelik neće biti ugašen, igrati će niži rang takmičenja. Vi ste gasili prvake države dok ste vladali ovim gradom, mi to ne radimo. OKK Čelik će igrati niži rang koji, očito, i zaslužuje.

Vi ste uspjeli prevariti i reisa, vjeru biste prodali da ostanete na vlasti, sve vam je lažno – poručio je Uzunović.

Potom je ispravku krivog navoda zatražio vijećnik Hodžić, kako bi odgovorio na prozivke Uzunovića.

-Amandman koji sam podnio za NK Čelik smatram svojom obavezom, volim taj klub i nikada ga nisam tužio. Međutim, bit ću prvi put prisiljen da podnesem tužbu za klevetu protiv kolege Uzunovića, mada je to nepopularno i to ne želim. Ali, iznio je veliku laž sa govornice i došlo je vrijeme kada se obraz i čast moraju sačuvati, pa ako treba i na ovaj način. Ponavljam, nikada nisam tužio NK Čelik niti bih to uradio. Na jednoj od prethodnih sjednica sam obrazložio silnim znatiželjnicima na koji način Čelik i ja rješavamo dugovanja prema meni – kazao je Hodžić.

Potom se vijećnik Hodžić osvrnuo i na dešavanja u OKK Čelik, kazavši kako to nije htio pominjati i ne dovoditi se u situaciju da neko misli da se tamo dešavaju politička potkusurivanja i da pokušava ubrati politički poen.

– Na neke stvari ne možete ostati nijemi i morate odgovoriti. Javno sa govornice ću zamoliti Kenana Uzunovića da se kani sporta jer je postalo evidentno i očigledno čega god se prihvati i šta god dodirne i uništi. Najbolji dokaz je i ovaj košarkaški klub u koji ste ubacili velike novce. Ja sam vas sa govornice javno pohvalio i ponudio svoju pomoć, a znate da sam pomagao i na koji način, međutim vi ste toliko nesposobni da ste milione uložili opet bi… – zaključio je Hodžić.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO