fbpx
Ponedjeljak, svi 20

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

“Moja adresa” Srebrenica traži ostavku predsjednika Skupštine Salke Tursunovića

by | velj 18, 2022 | 0 comments

Na samom početku sjednice tijesnom većinom usvojena je odluka o izboru člana općinske izborne komisije iz reda srpskog naroda, a kako ističu iz koalicije “Moja adresa: Srebrenica”, po svim važećim zakonskim propisima i uputstvima za imenovanje člana općinske izborne komisije to mjesto je trebalo pripasti Bošnjacima.

 

Odmah nakon izglasavanja ove odluke raspala se i aktuelna većina, te je sjednica prekinuta.

 

Inače, odlučujući glas je bio aktuelni predsjednik Skupštine Salko Tursunović iz koalicije “Moja adresa”, a član Stranke za BiH.

 

“Odluka Salke Tursunovića da sam bude od Bošnjaka u većini sa srpskim odbornicima i partijama je došla na naplatu. Odbornici Koalicije “Moja adresa: Srebrenica” očekuju od Salke Tursunovića da nakon jučerašnje sramne izdaje podnese ostavku i prestane sa ponižavanjem Bošnjaka u Skupštini Srebrenice”, poručili su iz njegove koalicije.

 

“Moja adresa: Srebrenica” očekuje da će Centralna izborna komisija BiH ovakvu odluku Skupštine poništiti i naložiti donošenje nove odluke koja će biti u skladu sa zakonom.

 

Iz Koalicije “Moja adresa: Srebrenica” pozivaju sve političke aktere u Srebrenici da prestanu sa jednonacionalnim politikama i vrate se u zakonske okvire, kako bi se omogućila ista prava za sve građane.

 

“Nikakve jednonacionalne odluke neće pomoći stanovništvu Srebrenice u kojoj je život svaki dan sve teži i teži”, zaključili su oni u svom saopćenju povodom ovog jučerašnjeg događaja.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO