fbpx

Kuleba o pregovorima Rusije i Ukrajine: Razgovori bez preduslova mogu se smatrati našom pobjedom

by | velj 27, 2022 | 0 comments

Ministar vanjskih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba oglasio se povodom najave pregovora između Rusije i Ukrajine te je poručio kako ukrajinski zvaničnici neće odustati ni od jednog pedlja ukrajinske teritorije.

Kuleba je naglasio kako je Rusija na početku invazije rekla da ne želi razgovore, a zatim je poručila kako će se razgovori odvijati uz određene uslove.

“Sada, nakon niza vojnih neuspjeha za koje mnogi ističu da su šokirali ruskog predsjednika Vladimira Putina, uslovi su odbačeni. To se već može definirati kao naša pobjeda”, rekao je Kuleba.

On ističe da je jedini element pregovora o kojem se razgovaralo taj da su bjeloruski zvaničnici istakli da neće koristiti vojnu silu protiv Ukrajine sve dok se pregovori ne završe.

“Ovo je rat između predsjednika Putina i naroda Ukrajine. Odlučni smo da pobijedimo Rusiju na isti način kako smo pobijedili prethodno čudovište u Evropi prije 80 godine”, ističe ukrajinski šef diplomatije.

Na kraju, Kuleba je komentirao i odluku Vladimira Putina da stavi snage za odvraćanje u stanje pripravnosti.

“Kada bi Ukrajina bila napadnuta nuklearnim oružjem to bi bila katastrofa, ali to neće slomiti ukrajinski duh. Putinova naredba za stavljanje u pripravnost snaga za nuklearno odvraćanje strategija je za podizanje uloga uoči pregovora”, poručio je ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO