fbpx

Kasumović: Svi pravni procesi na višim nivoima pobijaju zeničko pravosuđe

by | ožu 22, 2022 | 0 comments

Zanimljivo, svi pravni procesi koji se odvijaju izvan zeničkog pravosuđa dobivaju epilog koji ne ide u prilog onima koji uzaludno i neumorno pokušavaju montirati procese protiv mene.

Podsjetiti ću građane da je najprije Federalno ministarstvo finansija, nedugo nakon mog hapšenja, dostavilo dokument, koji se čuvao u ladici dok se nisam uhapsio, u kojem se jasno i decidno kaže kako Grad Zenica nije solidarno odgovoran za porezni dug JKP “Zenicatrans – prevoz putnika” d.d. Zenica.

Novi šamar za postupajuću tužiteljicu na predmetu “Zenicatransa”, ali i kompletno Tužilaštvo ZDK, stigao je i od Komisije za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine u kojem se kaže kako Grad Zenica nije uradio ništa sporno u slučaju ‘Zenicatrans’.

Posljednji slučaj je Rješenje Vrhovnog suda FBiH kojim se poništava Rješenje Kantonalnog suda u Zenici o određivanju privremene mjere o zabrani raspolaganja zgradom Autobuske stanice Zenica.

Postavlja se očigledno pitanje, kako to da sve druge institucije izvan Zenice donose presude, rješenja i daju mišljenja koja pobijaju zenička.

Apsolutno je simptomatično da na višim instancama pada sve ono što Tužilaštvo ZDK i Kantonalni sud u Zenici radi. Shodno tome, ne treba previše razmišljati zašto je to tako, odnosno da se očigledno ide na to da se iscrpim sa pravnim postupcima, propalim krivičnim prijavama, a sve kako ne bih mogao voditi grad.

Međutim, imam dovoljno energije i snage za svoje građane, tako da me ni na koji način, pa ni na ovaj najprgaviji, neće zaustaviti da nastavimo sa razvojem naše Zenice.

0EA6D708 DE7A 49BE AC4E E25252A47429

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO