fbpx
Ponedjeljak, tra 29

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

Kasumović: Delegaciju Kantona stid ili strah građana?

by | ožu 1, 2022 | 0 comments

Na današnjoj svečanosti u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti BiH,, Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, ukazao je na apsurd koji je prisutan u ovom gradu otkako je on pobijedio na izborima.

Naime, iako Grad Zenica javno objavi termin i datum obilježavanja državnih praznika, samo sat vremena prije ovog svečanog trenutka delegacije Vlade Zeničko-dobojskog kantona pojave se i u tišini polože cvijeće na spomen-obilježje Kameni spavač. 

Tragom ovog apsurda, danas je o ovome otvoreno govori Kasumović, kazavši da neće dozvoliti da se stranke separatišu. 

-Iako je ovo svečarski trenutak, moram reći istinu kako bih građanima otvorio oči. Pogledajte ovo cvijeće koje smo zatekli. To je Kanton prije nas polagao u 10 sati, a kunu se da trebamo biti jedinstveni. E to su ti kojih je stid ili strah građana. Upozoravam ih, više nikada nećemo dozvoliti, Gradska uprava sa mnom na čelu, odnosno dok ja upravljam ovim gradom, da se te nacionalne stranke separatišu koje su nas i dovele u ovakvu situaciju.

70E89ADE 5274 4A46 BD93 9B2F386BCEDF
Delegacija Kantona krišom položila cvijeće sat prije svečanog obilježavanja Dana nezavisnosti BiH

Mogu prisustvovati obilježavanju u organizaciji Grada Zenica i položiti cvijeće, Grad je odredio datum i vrijeme, ali i obratiti se ukoliko žele. Dok se na jednoj strani kunu u jedinstvo Bosanaca i Hercegovaca, na drugoj strani se izdvajaju i prave razliku, osim ako nisu “druga vrsta”, svemirski narod? Dok sam ja gradonačelnik, to više nećemo dozvoliti! – poručio je Kasumović. 

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO