fbpx

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

Johnson: Ne gajim neprijateljstvo prema ruskom narodu, srce me boli za sve žrtve u ovom ratu

by | velj 28, 2022 | 0 comments

Premijer Velike Britanije Boris Johnson posjetio je danas ukrajinsku crkvu u Londonu gdje je još jednom pružio podršku narodu Ukrajine u borbi protiv ruske invazije.

 

Tokom obraćanja u ukrajinskoj katoličkoj katedrali, Johnson je naglasio kako njegova podrška ukrajinskom narodu ne znači neprijateljstvo prema ruskim građanima.

 

“Želim da naglasim da ne gajim neprijateljstvo prema ruskom narodu. Srce me boli za ruske roditelje koji već gube svoju djecu u ovom opakom i užasnom ratu, baš kao što srce boli i civile i narod Ukrajine. Međutim, kada je riječ o ruskom rukovodstvu, oni su izabrali put nasilja i tu nema nikakvog opravdanja”, rekao je Johnson.

 

On je također poručio kako nikada tokom svog života nije vidio tako jasno razliku između ispravnog i pogrešnog u međunarodnim odnosima.

 

“Nikada u cijelom svom proučavanju, sjećanju na politiku i međunarodne odnose, nisam vidio tako jasnu razliku između ispravnog i pogrešnog, dobra i zla, svjetla i tame. Zbog toga je Ukrajina danas i naš susjed”, poručio je Johnson.

 

Tokom obraćanja, poslao je poruku i zemljama širom svijeta.

 

“Također, poručujem svim zemljama širom svijeta koje se možda tek bude od užasa onoga što se dešava, Ukrajina treba da bude i vaš susjed”, zaključio je Johnson.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO