fbpx
Ponedjeljak, svi 20

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

Jadranka Kosor o Čoviću: Nepodnošljivo je graditi partnerstvo s osobom koja negira genocid

by | velj 9, 2022 | 0 comments

Bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor, prokomentirala je odnose Hrvatske i Bosne i Hercegovine, izmjene Izbornog zakona, ali i prijateljstvo Dragana Čovića i Milorada Dodika koje je nazvala nepodnošljivim.

Kosor je za N1 istakla da za izmjene Izbornog zakona BiH očekuje rješenje koje je prihvatljivo za sve.

– To što sam sada rekla zapravo iz dosadašnjeg iskustva ne znači puno zbog toga što bi se sve ostalo moglo protumačiti kao miješanje u prilike u drugoj državi, a to ja zaista nikako ne želim jer ima i previše toga – istakla je Kosor.

Najjednostavnije rješenje

Za rješenje situacije u BiH postoji rješenje, a to je, kako kaže Kosor, odlazak svih onih koji su na političkoj sceni ratnih zbivanja pa sve do danas.

– Svih onih koji se na političkoj sceni nisu trudili raspetljati probleme nego ih dodatno zapetljavaju samo zbog toga da bi njima bilo i dalje dobro i da bi oni i dalje nešto u političkom smislu značili u svom entitetu ili u svom narodu i da bi u konačnici bili među svojim biračima. Dakle, odlazak svih na političkoj sceni koji se nisu potrudili da iznjedre rješenje koje bi bilo prihvatljivo, a historija nas uči da i nakon najstrašnijih sukoba uvijek oni koji su hrabri, odlučni i žele riješiti problem onda to rješenje i pronađu. I dok ne dođu neki drugi, mladi, svježi, iskreni, odvažni, pošteni u političkom smislu. To bi bilo najjednostavnije rješenje, a s druge strane, puno ima savjeta iz Hrvatske, ali lično ništa konkretno ne čujem, a što bi trenutnu situaciju oko Izbornog zakona riješilo, vrijeme prolazi, izbori u BiH se bliže, međutim, mi u Hrvatskoj također imamo probleme koje ne rješavamo tako da bih ja hrvatskim aktuelnim političarima koji odgovaraju za državu preporučila prije svega da riješe probleme oko izbornih procesa i zakona u Hrvatskoj. Mi, naprimjer, u Hrvatskoj imamo više od 10 godina odluku Ustavnog suda da se riješi pitanje izbornih jedinica i neujednačen broj birača u određenim izbornim jedinicama. Tako da naši političari ne rješavaju to goruće pitanje oko izbora u Hrvatskoj, a oni parlamentarni će doći također relativno brzo – pojasnila je Kosor.

Dalje je komentarisala i govor Dragana Čovića u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) u kojoj je prisutnima poručio da “čuvaju RS”.

 

 

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO