fbpx

Igrač iz Španije skoro odustao od bijega iz Ukrajine, a onda ga je spasio premijer Hrvatske

by | ožu 3, 2022 | 0 comments

Iz Vorskle Poltave otišao je hrvatski nogometaš Ivan Pešić, nekadašnji igrač Hajduka i Splita, a s njim je Ukrajinu napustio i saigrač Amilcar Codjovi, koji je preko Pešića došao do hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, i ovaj mu je pomogao pri izlasku iz ratom pritisnute zemlje.

CNN piše da je Codjovi dva dana panično tražio siguran prelazak granice i već je bio odustao na mađarskoj granici, no onda se pojavio Plenković.

Mladi nogometaš Vorskle snašao se i uspio doći do Plenkovićeve pomoći u dramatičnoj situaciji. Na kraju je napustio Ukrajinu.

“Pešić je baš u tom trenutku bio na telefonu sa svojom ambasadom i odjednom glasno rekao ‘brzo, dođite ovamo’ i mi smo se okupili oko njega. Hrvatski premijer Andrej Plenković je poslije razgovora nazvao hrvatsku ambasadu u Kijevu, oni su kontaktirali s granicom i pustili su nas”, ispričao je 20-godišnjak.

CNN navodi da je ovaj nogometaš na početku ruske invazije dobio upute da čeka u klupskim prostorijama dok mu ne srede izlazak iz Ukrajine, no sve se pretvorilo u pravi životni pakao.

Kasnije je od saigrača saznao da će se svaki pobrinuti za sebe pa se tako i on priključio grupi od desetak igrača koji su sjeli u automobile i krenuli na put od 1.500 kilometara. Prvo su krenuli prema poljskoj granici, a onda su putem saznali da su ogromne gužve.

Zatim su se okrenuli prema Mađarskoj. Tu su imali problema s automobilima i niko im usred noći na cesti nije htio pomoći. Drugi dan su se ukrcali na minibus koji ih je trebao prebaciti preko granice. Kad su stigli nakon desetak sati vožnje, nisu ih htjeli pustiti da pješke pređu granicu i rečeno im je da im je potreban automobil za prelazak granice. Codjovi je tada već odustao, a onda je u priču ušao Andrej Plenković, koji mu je pomogao.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO