fbpx

HDZ kontra Dodika: Brkić podržao suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine

by | velj 23, 2022 | 0 comments

Ovo je jučer, 22. februara, izjavio tokom oproštajne posjete ambasadora Bjelorusije Aleksandra Ponomareva Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, saopćili su iz Ministarstva vanjskih poslova.

 

Zahvalio se Ponomarevu na saradnji i aktivnostima u proteklim godinama na, kako je navedeno, unapređenju i jačanju odnosa dvije države, koji su stabilni i bez otvorenih pitanja.

 

Razmijenjene su informacije i mišljenja o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Bjelorusiji, bilateralnim odnosima i aktuelnim temama u regiji i svijetu. Razmotrene su mogućnosti unapređenja ekonomske saradnje i razgovarano je o statusu nekoliko bilateralnih sporazuma, koji su u različitim fazama pripreme.

 

Govoreći o situaciji u Bosni i Hercegovini, zamjenik Brkić je istaknuo da je na djelu ozbiljna politička kriza te da se razgovara o različitim pristupima za njeno rješavanje. Uvjeren je da će zastoj u radu institucija na državnom nivou uskoro biti otklonjen, kao i da će biti nastavljene procedure za sklapanje važnih bilateralnih sporazuma.

 

Brkić je izrazio zabrinutost aktuelnom situacijom u Ukrajini i naglasio da Bosna i Hercegovina, kao zemlja koja ima tragična ratna iskustva, poziva na smirenje situacije i pokušaj rješenja krize iplomatskim putem. Ponovio je stav Bosne i Hercegovine o podršci teritorijalnom integritetu i cjelovitosti Ukrajine.

 

Poželio je bjeloruskom ambasadoru Ponomarevu mnogo uspjeha u nastavku karijere, saopćili su iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO