fbpx

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

Hapšenje dilera u Sarajevu: Pronađena veća količina oružja, municije i droge

by | velj 23, 2022 | 0 comments

Policijski službenici jučer su zaustavili i kontrolisali VW Polo kojim je upravljao vozač H. H., rođen 1982. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, dok se na mjestu suvozača nalazila osoba inicijala A. O., rođen 1980. godine u Sarajevu, nastanjen u Trnovu.

 

Kontrola je izvršena u 19:20 sati u ulici Gabrielle Moreno Locatelli, općina Centar Sarajevo. Kod A. O. su pronađena i oduzeta tri paketića marihuane.

 

U vozilu su pronađena i od H. H. oduzeta dva mobilna telefona, pribor za konzumiranje narkotičkih sredstava i jedan paketić spida.

 

Također, izvršen je pretres stambenog objekta u ulici Borak, općina Centar Sarajevo, koji koristi A. O. i tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 700 grama spida, oko 300 grama marihuane, tri ručne bombe, pet pištolja, 118 metaka različitog kalibra, četiri okvira za pištolj i jedna kartonska kutija eksploziva bruto mase oko 500 grama.

 

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, O. A. je uhapšen.

 

H. H. je također uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

 

Oni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Satrajevo. Policijski službenici, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim osobama.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO