fbpx

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

Evropa ovo nije vidjela od 1945. godine: Kako će teći ruski napad na Ukrajinu

by | velj 24, 2022 | 0 comments

Marcus je za BBC rekao da, dok su početni ruski napadi dolazili iz zraka i projektila, prava snaga Rusije su njene kopnene snage – teški oklop, mehanizirane jedinice i prije svega artiljerija i rakete.

 

“Početne napade na aerodrome, logističke centre i vjerovatno protivvazdušnu odbranu i komandne centre brzo prati kopneno napredovanje u Ukrajinu sa sjevera, s Krima na jugu i iz istočnih separatističkih enklava u Donbasu”, kazao je Marcus.

 

Njihovi ciljevi, dodaje on, mogu biti da izoluju ukrajinski glavni grad Kijev i da odsjeku i unište ukrajinske snage na istoku zemlje.

 

“Napadi na aerodrome u Ukrajini mogu djelomično biti pokušaj odvraćanja i sprečavanja bilo kakvih daljnjih zapadnih pošiljki oružja u zemlju”, dodaje Marcus.

 

U međuvremenu, zaključio je Marcus, ruske vježbe u Pridnjestrovlju – separatističkoj oblasti Moldavije, koja graniči s Ukrajinom i Rumunijom – izazivaju zabrinutost da bi Rusija mogla tražiti da završi druge “nedovršene poslove”.

 

“Moderna mehanizirana borba je brza, brutalna i izuzetno destruktivna. Evropa nije vidjela ovakve borbe od 1945. godine”

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO