fbpx

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

Bisera Turković odgovorila na optužbe gradonačelnika Trebinja: Mjesecima blokirali rad države i sada optužuju za opstrukciju. Apsurd

by | tra 2, 2022 | 0 comments

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, reagovala je na izjave gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića koji je komentarišući izgradnju aerodroma Trebinje, rekao da “ako ne može pomoći ne treba odmagati i da bi trebala pustiti ljude da rade svoj posao”. Mediji iz RS su prenijeli i da opstruira projekat, na što Turković tvrdi da su to netačne tvrdnje.

“Svi projekti u interesu građana i države BiH, a koji se realiziraju u skladu sa zakonom imat će i imaju moju podršku gdje god da se na teritoriji BiH realiziraju.

Oni koji misle da mogu zaobići zakone i procedure, državne institucije i njihove nadležnosti, su ti koji usporavaju, blokiraju i opstruiraju projekte.

Apsurdno je da oni koji su mjesecima blokirali rad države i Vijeća ministara, stotine važnih odluka, budžet i još mnogo drugih, sada optužuju nekoga za, tobožnje, opstrukcije. Obzirom da se nastavljaju plasirati dezinformacije u vezi sa projektom Aerodroma u Trebinju ponavljam tačnu informaciju koju je objavilo Vijeće ministara BiH: Vijeće ministara BiH je na 48. sjednici utvrdilo Prijedlog osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Memoranduma o razumijevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnog projekta „Izgradnja aerodroma Trebinje“ između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije. Predloženim osnovama se utvrđuju osnovni pravci buduće saradnje, s ciljem realizacije projekta „Izgradnja aerodroma Trebinje“, uz poštivanje dobre međunarodne prakse i zakonodavstva dviju država. Ministarstvo komunikacija i prometa i Ured za zakonodavstvo Vijeća ministara BiH tehnički će doraditi Prijedlog osnova prije upućivanja Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru odlučivanja, a za bh. potpisnika je predložen ministar komunikacija i prometa”, stoji u Facebook objavi Turković.

Na samom kraju je navela da “aerodrom u Trebinju, ili bilo koji drugi za koji postoji potreba, isplativost i osnova te podrška građana, nadležnih institucija i svih relevantnih faktora, ako je u skladu sa zakonom i svim pozitivnim propisima, nikada neće niti je bio sporan.”

Raport.ba

6EAC03C8 CC30 40A3 9735 944D35C3A527

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO