fbpx

Alijagić: Ukidanje naplate parkinga u bolnici nema veze sa politikanstvom

by | sij 25, 2022 | 0 comments

Elvis Alijagić

Iako se očekivalo da će najviše polemike na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Zenica izazvati Budžet Grada Zenica, koji ove godine iznosi oko 72 miliona maraka, ipak, najviše reakcija bilo je na inicijativu Halila Arnauta (ZI-KF) i zabranu naplate parkiranja u krugu Kantonalne bolnice Zenica.

I dok se raspravljalo da li je ovaj potez politički ili ne, odnosno da li je polemika o ovom prijedlogu prilika za političke poene, građani su istovremeno na društvenim mrežama masovno pozdravili ovu ideju.

Podsjetimo, vijećnici SDA jučer su predložili da se, ukoliko se naplata parkinga ukine u zeničkoj bolnici, to isto učini i ispred “Doma zravlja Zenica” odnosno ispred svih zdravstvenih ustanova u Zenici.

To je izazvalo oštre reakcije vijećnika, pa i gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, koji su procijenili da bi to nanijelo ogromnu štetu preduzeću “Parking servis”. Među brojnim vijećnicima koji su jučer sa govornice govorili o ovoj ideji je i Elvis Alijagić (SDP), koji je poručio da ideja o ukidanju naplate parkinga u krugu zeničke bolnice nema veze sa politikanstvom.

– Da ima, dalo bi se da u krugu bolnice parking naplaćuje preduzeće “Parking servis”. I to je mnogo logičnije nego ovo kako je to bilo do sada. Kada već pravite paralelu između zatvorenog prostora u KBZ i “Doma zdravlja Zenica”, nemoguće je napraviti realnu paralelu. Ovdje se radi o otvorenom prostoru i ko vam garantuje ako ispred “Doma zdravlja Zenica” ukinemo naplatu, da će se tu pacijenti parkirati? Tu će onda doći građani na kafu, ima “Šibica” objekat, i parkirati se. Opet na taj način nećemo pacijentima obezbijediti slobodan parking, kao što ćemo to obezbijediti na ovaj način u bolnici. Svakako će preduzeće “Parking servis” izgubiti prostor ispred IK banke, gdje vjerovatno imaju trećinu zarade, i trebamo im sada oduzeti i ispred “Doma zdravlja Zenica” koji nikakve veze nema sa tom naplatom. I još nešto da kažem što nema veze sa politikanstvom, ko garantuje u oktobru ko će dobiti izbore i preuzeti rukovođenje Kantonalnom bolnicom Zenica? Vjerujem da ovi trenutno koji su tu neće ponoviti mandat u 2022. godini, tako da ni to nema veze sa politikanstvom – poručio je Alijagić.

Podsjetimo, ova inicijativa vijećnika Halila usvojena je na jučerašnjoj sjednici, iako je nisu podržali vijećnici SDA, zbog čega će od 1. februara biti ukinuta naplata parkinga u Kantonalnoj bolnici Zenica kako za pacijente, zaposlene tako i za sve druge koji dolaze u posjetu.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO