fbpx

Srpski plaćenik poginuo u Ukrajini: Stefan Dimitrijević nastradao u oklopnom vozilu takozvane narodne milicije Luhanska

by | tra 6, 2022 | 0 comments

Boreći se na stani ruskih plaćenika, srpski državljanin Stefan Dimitrijević, poginuo je početkom sedmice Ukrajini. Vijest o pogibiji Dimitrijevića na Facebooku je objavio Stevan Milošević, još jedan plaćenik koji je borio na strani (pro)ruskih formacija u Donbasu, na istoku Ukrajine.

“Jutros je u napadu NM LNR poginuo moj bivši drug Stefan Dimitrijević. Neka mu je večna slava”, napisao je u ponedjeljak navečer Stevan Milošević, srpski dobrovoljac koji se bori na strani separatista u Ukrajini.

Stevan Milošević je, zbog učešća u ratu u Ukrajini, 2018. godine osuđen na uslovnu kaznu u Srbiji. Ali uprkos tome, on je otišao ponovo u Ukrajinu da se bori.

Da je Dimitrijević poginuo u Ukrajini, objavio je i proruski portal u Srbiji, pravda.rs.

Pozivajući se na izvore iz Ukrajine i informacije objavljene na Telegramu, Pravda piše da je Dimitrijević je poginuo kada je pogođeno oklopno vozilo u kojem se nalazio.

“On je uspeo da se izvuče iz zapaljenog vozila u kome su stradali njegovi saborci, ali je preminuo od zadobijenih povreda. Ovo je informacija koja je objavljena na Telegram grupama koje se bave stanjem na frontu u Ukrajini”, objavila je pravda.rs.

I Teša Tešanović, srbijanski državljanin koji se predstavlja kao novinar i urednik proruskog kanala Balkan.info, na Facebooku je objavio da je u Ukrajini poginuo Stefan Dimitrijević.

Stefan Dimitrijević se u Ukrajini bori od 2014. godine i bio je pripadnik paravojnih formacija takozvane Luhanjske narodne republike (LNR) koja egzistira na istoku Ukrajine. Njegovo ime nalazi se i u bazi podataka Centra za istraživanje zločina Mirotvorac iz Ukrajine, gdje su objavljene fotografije koje dokazuju da je Dimitrijević proteklih osam godina bio pripadnik plaćeničke jedinice “Призрак”, što u prevodu znači “Duhovi”.

U Ukrajini se godinama bori veliki broj srpskih plaćenika. Veći dio njih pripada srpskim ultranacionalističkim organizacijama, koje su često boravile i na Kosovu.

Dimitrijević, koji je sad ubijen u Ukrajini, nekoliko puta je boravio i u Sjevernoj Mitrovici.

(thegeopost.com/istraga.ba)

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO