fbpx

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

Kasumović pucnjem iz topa najavio dolazak mjeseca ramazana

by | tra 1, 2022 | 0 comments

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović pucnjem iz topa sa Crkvičkog brda u Zenici najavio je svojim sugrađanima muslimanske vjeroispovijesti dolazak mubarek mjeseca ramazana.

Tradicija je to koju gradonačelnik Kasumović njeguje već četvrtu godinu zaredom, na čemu su mu organizatori SRK “Tvrđava” neizmjerno zahvalni.

ramazanskitop 2

“Zahvaljujem se SRK “Tvrđava” koji već četvrtu godinu uvodi u naš grad tradiciju ramazanskog topa. To je jedna lijepa gesta, ali i atrakcija zbog čega su ovdje došli brojni građani i tako bude svake večeri tokom najvažnijeg mjeseca u životu muslimana. Gradska uprava sa mnom na čelu će nastaviti podržavati sve projekte tako i ovaj, a još jednom svim svojim sugrađanima želim Ramazan šerif mubarek olsun i da ovaj najsvetiji mjesec koji je pred nama isposte u zdravlju i sa svojim najbližima”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

ramazanskitop 3

Prije nego je svojim sugrađanima pucnjem iz topa najavio dolazak najradosnijeg mjeseca u životima muslimana, gradonačelnik Kasumović prisustvovao je i tradicionalnoj manifestaciji “Ramazanski vozić” na Trgu Alije Izetbegovića koja je ove godine realizirana uz pokroviteljstvo Grada Zenica.

ramazanskivozic 1

“Želio bih pohvaliti neformalnu grupu žena grada Zenice koje ovo organiziraju već sedam godina. Gradska uprava Zenica sa mnom na čelu je prepoznala njihovu iskrenu namjeru da ovakvu manfiestaciju organizuju u našem gradu, a mi ćemo ih i dalje u tome podržavati. Pozivam i ostale sugrađane da se aktiviraju, a mi ćemo ih kao Grad u tome uvijek podržati”, kazao je gradonačelnik Kasumović.

ramazanskivozic 2

Zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Zenice, dječica koja su učestvovala na ovoj manifestaciji dobila su ruksake sa grbom Grada Zenice, a priređen je i prigodan program u okviru kojeg je ilahije i kaside brojnim sugrađanima na Trgu interpretirao Armin Muzaferija.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO