fbpx

Gdje se putuje: Najpopularnije vikend destinacije za bh. građane

by | velj 1, 2022 | 0 comments

Pandemija koronavirusa nažalost već dvije godine diktira pravila, no nekako smo navikli da živimo u takvim uslovima, piše Radiosarajevo. Iako je gotovo svaka država uvela neke mjere i pravila kako bi se moglo ući u njihove države, onima koji žele putovati to nije problem.

Bh.turističke agencije osmislile su povoljne ponude za vikend putovanja u zemlje regije, pa su tako najpopularnija vikend destinacija u januaru bila za gradove Budimpešta, Pečuh, Harkanj, Ljubljana, Bled, Beograd i Zagreb. Bh. Građani su bili zainteresovani i za Istanbul, pa je tako u ponudi brojnih agencija i višednevni izlet autobusom u Istanbul.

Ponude bh. Agencija dostupne su na društvenim mrežama, a jedna od novosti koja je obradovala mnoge koji baš i nemaju vremena da putuju zbog obaveza, jesu i jednodnevni izleti u zemlje regije.

Zašto su baš ove destinacije tako popularne jeste što su veoma povoljne i što je ulazak u ove države moguć osim pasoša koji je obavezan i sa predočenjem jedne od potvrda, negativnim PCR testom ili antigenskim testom ili dokaz o primljene dvije doze vakcine.

“Pratimo aktuelna dešavanja i shodno tome formiramo ponude za naše građane. Vikend ture su se pokazale odličnim, jer je velika zainteresovanost građana. Svaki vikend imamo najmanje 50 putnika koji idu sa nama na jednu od destinacija u ponudi. Radi nas ali i drugih putnika, insistiramo da nam putnici pokažu negativan PCR test prilikom polaska na putovanje, kako bismo izbjegli neugodnosti”, ističu iz jedne bh. agencije za portal Radiosarajevo.ba.

Važno je naglasiti da za ulazak u Mađarsku i Srbije nisu potrebne dodatne potvrde, dovoljan je samo pasoš.

Dok za boravak u Sloveniji, Hrvatskoj ali i Turskoj morate uz pasoš predočiti i jednu od potvrda koja nije starija od 48 sati. S obzirom da su sva pravila na granici trenutna i moguće su izmjene u svakom trenutku, agencije koje organiziraju putovanje pojasne putnicima šta moraju imati kako bi mogli preći granicu.

Da je tako, uvjerila se i ekipa portala Radiosarajevo.ba koja je sa jednom turističkom agencijom posjetila Budimpeštu.

Na graničnom prijelazu bilo je dovoljno da pokažemo samo pasoš, druge potvrde nam nisu tražili. Ono što je nužno i na čemu sve zemlje insistiraju jeste obavezno nošenje maske u zatvorenom prostoru.

Kad god ste u prilici putujte, upoznajte druge ljude i običaje i ono najvažnije kreirajte uspomene za pamćenje.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO