fbpx

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

Dodik: Njemački vojnici nisu dobrodošli u BiH

by | tra 7, 2022 | 0 comments

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je u četvrtak u Banjaluci kako njemačke vojne snage nisu dobrodošle u državu.

Adis Ahmetović, član Bundestaga i glavni izvjestilac za Zapadni Balkan poslaničke grupe vladajućeg SPD-a u parlamentom odboru za vanjsku politiku, najavio je u srijedu u Pressingu povratak njemačkih snaga u sastav EUFOR-a u Bosni i Hercegovini. Kazao je kako je siguran da će u maju ili junu donijeti se odluka da se Njemačka uključi aktivnije u misiju EUFOR-a.

Na Ahmetovićeve navode danas je reagovao Dodik koji je današnju Njemačku na neki način usporedio s Trećim Reichom.

“Zanimljivo je da su mnogi veoma ostrašćeni u Bundestagu u napadima na RS i njene političare. Ista ona Njemačka koja je 1941. godine poslala Nijemce, koji su asistirali Ustašama da pobiju milion ljudi na ovim prostorima, sada najavljuje da će ovdje doći njihove oružane snage. Njihove oružane snage ovdje ne trebaju, nisu dobrodošle i ne mogu ovdje doći bez odluke Predsjedništva BiH. Ni u kojem aranžmanu ne mogu doći ovdje bez odluke Predsjedništva”, kazao je Dodik.

Dodao je kako se pokajao zbog odluke da podrži produženje misije Altea (EUFOR) u Bosni i Hercegovini, te je ocijenio kako “paradiranje” kretanje pripadnika EUFOA-a širom BiH.

Na kraju je iskoristio priliku da brani poteze Rusije.

“To nije rat između Rusije i Ukrajine, to je rat između globalnih igrača, liberalnog Zapada predvođenog SAD-om i Velikom Britanijom i Rusije”, naveo je na kraju Dodik.

DEC90FD7 97B8 4F76 802D 07041A52F212 740x389 1

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO